Εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ ο Δραμινός Γ. Μυστακίδης

0
1745

Γ. Μυστακίδης στα «Χ»: «Να αναπτύξουμε την βάση του αθλητισμού και να δώσουμε την βαρύτητα που πρέπει στους πρωταθλητές μας»

Στο διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκλέχθηκε ο Δραμινός Γιάννης Μυστακίδης με 75 ψήφους με τη διαδικασία των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου με τηλεδιάσκεψη μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ.
Η εκλογή του κ. Μυστακίδη δίνει εκτός των άλλων τη δυνατότητα στην περιοχή μας να έχει τη δική της φωνή στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στον αθλητισμό, τόσο της πατρίδας μας αλλά και παγκόσμια αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε το1897 και καλλιέργησε-εξέλιξε, από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, πολλά αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεΐ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, πυγμαχία, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο κ.α) που στη συνέχεια έγιναν ανεξάρτητες ομοσπονδίες.
Σημειώνεται ότι από την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκε η κ. Σοφία Σακοράφα νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, με 114 ψήφους, ενώ η κ. Τασούλα Κελεσίδου, που επίσης διεκδικούσε την προεδρία της ομοσπονδίας συγκέντρωσε 107 ψήφους. Ο Βασίλης Σεβαστής θα είναι ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, συγκεντρώνοντας 131 ψήφους, έναντι των 91 του Κώστα Γκατσιούδη.
Ο κ. Γιάννης Μυστακίδης που είναι και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Δράμας μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» δήλωσε ότι ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τον ίδιο καθώς επρόκειτο για εκλογική διαδικασία στην μεγαλύτερη ομοσπονδία ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και εξέφρασε την άποψη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει αυτή την στιγμή να επιλυθεί στον ΣΕΓΑΣ είναι το οικονομικό. Η ομοσπονδία, όπως είπε, αναμένει από το κράτος να αποδώσει αυτά τα οποία έχει υποσχεθεί, προκειμένου να πληρωθούν τόσο οι προπονητές όσο και οι προμηθευτές. Το ποσό που απαιτείται είναι της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.
Σε ότι αφορά την προσωπική του συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ είπε ότι στόχος του είναι να βοηθηθούν τα σωματεία που αποτελούν τον ΣΕΓΑΣ και να απαγκιστρωθούν από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν. «Στόχος είναι να αναπτύξουμε σε μεγάλο βαθμό τη βάση του αθλητισμού αλλά και να δώσουμε την βαρύτητα που πρέπει στους πρωταθλητές μας, οι οποίοι εκπροσωπούν την Ελλάδα στο εξωτερικό» σημείωσε στα «Χ» ο κ. Μυστακίδης.
Η κ. Σακοράφα, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία της προεδρίας του ΣΕΓΑΣ, γεννήθηκε στις 29/4/1957 στα Τρίκαλα. Από ηλικία δεκατεσσάρων ετών ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα φορώντας την φανέλα του Γ.Σ. Τρικάλων με την οποία πέτυχε δεκαεπτά φορές πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό και πολλές διεθνείς διακρίσεις. Το 1982, στη διάρκεια αγώνων στα Χανιά, έστειλε το ακόντιο στα 74,20 μ. και πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό. Είναι πτυχιούχος στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής στην Θεσσαλονίκη (σημερινά ΤΕΦΑΑ), αντιπρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ