Στηρίζει το Νοσοκομείο Δράμας και πάλι η Raycap

0
4029

– Δωρητής εκ νέου η εταιρεία Raycap για τις μελέτες σημαντικών έργων προϋπολογισμού 4.335.680 ευρώ
– Η 4η ΥΠΕ αποδέχθηκε τη νέα δωρεά της εταιρείας

Στην αποδοχή της δωρεάς της RAYCAP, που αφορά το Νοσοκομείο Δράμας και συγκεκριμένα την σύνταξη των μελετών δημοπράτησης για την αναμόρφωση – επέκταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Δράμας προχώρησε την Πέμπτη 1 Απριλίου, με απόφασή του ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης. κ. Τσαλικάκης.
Η επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η αύξηση των δυνατοτήτων περίθαλψης της ΜΕΘ περιλαμβάνονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο αυτών έργων ανέρχεται στα 4.335.680 ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού καθώς και όλες τις δαπάνες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας και την ενεργειακή αναβάθμισή τους. Όλα αυτά θα γίνουν με την μεγάλη στήριξη που ήδη έχει ξεκινήσει να προσφέρει η εταιρεία της Raycap του κ. Κώστα Αποστολίδη.

Σημαντικές παρεμβάσεις στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο
Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου Δράμας σύμφωνα με όσα ανέφερε ήδη η διοικήτρια κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα, την ίδρυση και λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, τη σύσταση Μονάδας Χημειοθεραπείας, την επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), την αύξηση των δυνατοτήτων περίθαλψης της ΜΕΘ καθώς και τη μεταφορά του Φαρμακείου σε άλλο χώρο.
Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου μας μεταξύ πολλών άλλων προβλέπονται:
-Η αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με την σύγχρονη μεταφορά της σε άλλο χώρο και η δημιουργία Νεφρολογικής Κλινικής.
-Η ίδρυση και λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής.
-Η σύσταση Μονάδας Χημειοθεραπείας.
-Η επέκταση και αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).
-Η αύξηση της δυνατότητας περίθαλψης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), με προσαρμογή της στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κλίνες/100.000 κατοίκους.
-Η μεταφορά του Φαρμακείου σε κατάλληλο χώρο (προκειμένου να καταστεί δυνατή η αδειοδότησή του).

Η Raycap βοηθά και στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Δράμας
Σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας έχει επισημάνει για την πολύπλευρη συνδρομή της Raycap στην κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου ότι:
«Η εταιρεία RAYCAP Α.Ε. αναζητώντας πεδίο κοινωνικής προσφοράς ήταν πάντα αρωγός του νοσοκομείου μας. Στις αρχές του φθινοπώρου μάλιστα, ο κ. Αποστολίδης Κωνσταντίνος – Ιδρυτής και Πρόεδρος της, με στελέχη της επιχείρησής του, επισκέφθηκε το νοσοκομείο μας και σε πολύωρη σύσκεψη ενημερώθηκε αυτοπροσώπως για τον νέο σχεδιασμό μας και τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτόν. Από τη σύσκεψη αυτή προέκυψε η ισχυρή θέληση της RAYCAP να βοηθήσει με δωρεές την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου μας.
Πριν όμως προχωρήσει σ’ αυτό, έπρεπε να γίνει επισκόπηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, να ελεγχθεί ως προς τον ρεαλισμό του και την συμπόρευσή του με τις παγκόσμιες αλλά και ευρωπαϊκές τάσεις στον τομέα των μονάδων υγείας. Για τον σκοπό αυτό ανατέθηκε από την RAYCAP (με δικές τις δαπάνες-δωρεά προς το Γ.Ν. Δράμας) η εκπόνηση διερευνητικής μελέτης σε διεθνή εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο. Έκτοτε βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με την Λονδρέζικη εταιρεία, όσο και με τα στελέχη της εταιρείας RAYCAP. Μας ζητήθηκαν δεκάδες στοιχεία (γεωγραφικά – πληθυσμιακά – χωροταξικά – στατιστικά περίθαλψης ασθενών – σχέδια – αδειοδοτήσεις – πιστοποιήσεις κλπ). Μετά από μερικούς μήνες είχαμε την πρώτη προσέγγιση των απόψεων της εταιρείας ως προς την οργάνωση και τη στοχοθεσία του νοσοκομείου.
Με μεγάλη ανακούφιση διαπιστώσαμε και εμείς και η RAYCAP, ότι τα διαλαμβανόμενα στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Νοσοκομείου μας, σχεδόν ταυτίζονταν με τα αρχικά αποτελέσματα της μελέτης της Λονδρέζικης εταιρείας. Τα οριστικά αποτελέσματα θα μας δοθούν σύντομα.
Με αυτό το δεδομένο, η εταιρεία RAYCAP ανέθεσε σε ομάδα Ελλήνων ειδικών μελετητών δημοσίων έργων την εκπόνηση μελέτης για την επέκταση του Τ.Ε.Π. αλλά και της Μ.Ε.Θ.. Η άριστη συνεργασία του νοσοκομείου μας με τα στελέχη της RAYCAP και τους μελετητές είχε τάχιστα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση μας παραδόθηκε η προμελέτη όπου προβλέπεται η επέκταση του Τ.Ε.Π., καθώς και αυτή της αναδιαμόρφωσης των υφιστάμενων χώρων Μ.Ε.Θ. και Τ.Ε.Π. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων των επεκτάσεων είναι 4.335.680,13€ και περιλαμβάνει όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού καθώς και όλες τις δαπάνες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καλύπτοντας και την ενεργειακή αναβάθμισή τους.
Οι δύο μελέτες με τίτλο α) Γενική Επισκόπηση του Επιχειρησιακού σχεδίου και β) Σύνταξη μελετών δημοπράτησης για την αναδιαμόρφωση – επέκταση των μονάδων εντατικής θεραπείας και του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας που χρηματοδοτήθηκαν από την εταιρεία RAYCAP και κόστισαν 110.000€, είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Με τη βοήθεια των τοπικών και περιφερειακών πολιτικών παραγόντων, θα αξιοποιηθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν τα αναγκαία έργα είτε από Ιδιώτες, είτε από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ