Έκλεισε από χθες Τρίτη η άνοδος της Παπανδρέου

0
180

– Η κυκλοφορία σταμάτησε από τη Βεργίνας μέχρι την Περικλέους
– Περίπου μία εβδομάδα αναμένεται να διαρκέσουν τα έργα του φυσικού αερίου, σύμφωνα με τους μηχανικούς


 

Έκλεισε από χθες Τρίτη 7 Μαρτίου, το ρεύμα της ανόδου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στο κέντρο της Δράμας, λόγω των έργων της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου από τη ΔΕΔΑ. Τα έργα της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου θα διαρκέσουν πολύ λιγότερο από αυτά που προηγήθηκαν στη Βενιζέλου.
Τουλάχιστον σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» από τους μηχανικούς του έργου, η εκτίμηση είναι ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου μίας εβδομάδας, παρότι στην επίσημη ενημέρωση προς τον Δήμο Δράμας, τυπικά δεν προσδιορίζεται ο χρόνος περαίωσης των εργασιών, αλλά επισημαίνεται ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης είναι μέχρι το πέρας των εργασιών.
Πλέον η άνοδος της οδού Παπανδρέου, δηλαδή μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, είναι κλειστό από χθες από την οδό Βεργίνας μέχρι και την οδό Περικλέους, όπως είπε στα «Χ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Κιοσσές, ο οποίος εξήγησε ότι οι οδηγοί που έρχονται από την πλατεία Ελευθερίας μέσω της οδού Βεργίνας και θέλουν να στρίψουν προς την Παπανδρέου για να κατευθυνθούν προς τους «πέντε δρόμους», δεν μπορούν να το κάνουν. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τη Σκρα και άλλους δρόμους για να φθάσουν εκεί.
Το θετικό, πάντως, είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων δεν προβλέπεται να κλείσει και το δεύτερο ρεύμα κυκλοφορίας στην οδό Παπανδρέου. Έτσι, η κάθοδος θα παραμείνει ανοικτή στην κυκλοφορία, όπως και πριν.
Την έναρξη των έργων στην Παπανδρέου είχε προαναγγείλει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Αλέξανδρος Παυλίδης, από την κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ». Ο ίδιος ενημέρωσε, επίσης, ότι τα έργα επί της οδού Βενιζέλου δεν έχουν τελειώσει, αλλά η οδός παραδόθηκε ήδη στην κυκλοφορία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Τα ιστορικά ευρήματα καλύφθηκαν κατά τον τρόπο που υπέδειξαν οι αρχαιολόγοι μετά την τοπογράφηση και την καταγραφή τους. Τα έργα συνεχίζονται στις παράπλευρες οδούς της Βενιζέλου. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνουν και κάποιες ακόμα δοκιμές στα έργα του αερίου που έγιναν επί της οδού Βενιζέλου, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία στην οδό, αφού δεν θα απαιτηθούν νέες σκαπτικές εργασίες. Τα έργα στις παράπλευρες οδούς της Βενιζέλου, όπου υπάρχουν μεγάλα δίκτυα, απαιτούν ακόμα αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν, αφού θα πρέπει να γίνουν σκαπτικές εργασίες προς την Αγία Βαρβάρα αλλά και πάνω από την οδό Βενιζέλου προς την περιοχή των τειχών της πόλης. Οι εργασίες αυτές δεν αναμένεται να τελειώσουν πριν τον Απρίλιο, σύμφωνα με όσα είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ