Έκλεισε πάλι το κολυμβητήριο

0
9615

Οι καθυστερήσεις στις παρεμβάσεις και οι βλάβες που δεν αποκαταστάθηκαν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας του.
Καταγγέλει η Πόλη + Ζωή – Μ. Μλεκάνης: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 ο μελετητής θεωρούσε ασφαλείς τις κερκίδες από θέμα στατικότητας.

Στις 15 Ιουνίου ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι “λόγω ηλεκτρομηχανολογικού προβλήματος το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία προπόνηση. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει νέα ενημέρωση”.
Στις 19 Ιουνίου η δημοτική παράταξη Πόλη +Ζωή εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάστηκαν στο κολυμβητήριο αφήνοντας ερωτηματικά για τη λειτουργία του. Όπως ήταν φυσικό, γονείς και κολυμβητές που είδαν το κολυμβητήριο να ξανανοίγει πρόσφατα προβληματίστηκαν και δικαιολογημένα.

Τι ακριβώς όμως συνέβη με το κολυμβητήριο και έκλεισε λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του;
H Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε κάποια ανακοίνωση, ωστόσο η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η παράταξη Πόλη + Ζωή ήταν πολύ συγκεκριμένη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μλεκάνης μιλώντας στα “Χ” καταλόγισε καθυστερήσεις στη Δημοτική Αρχή όχι μόνο στην αποκατάσταση της βλάβης που αφορά σε φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής, που θα έπρεπε να έχει ήδη δρομολογηθεί και οδήγησε στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου, αλλά και στην υλοποίηση των παρεμβάσεων που σχετίζονται με την στήριξη των κερκίδων.
“Το πρόβλημα με την αποκατάσταση της βλάβης στο φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής του Κολυμβητηρίου της Δράμας θα έπρεπε να είχε αποκατασταθεί ήδη από τον Φεβρουάριο, όπως είχε επισημανθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Αν αυτό γινόταν από τότε δεν θα υπήρχαν προβλήματα. Ταυτόχρονα δεν προχωρούν οι παρεμβάσεις για την στατική επάρκεια των κερκίδων ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν χρήματα από τον κωδικό του κολυμβητηρίου, προφανώς όχι για τις ανάγκες του κολυμβητηρίου. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν αφού περάσει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού ακολουθήσει η πρόσκληση προσφορών για το έργο. Ίσως οι έξι μήνες, ως χρονικό διάστημα για να συμβούν όλα αυτά θα ήταν λίγοι. Θυμίζω ότι τον Φεβρουάριο του 2020 έληξε το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο μελετητής θεωρούσε ασφαλή τη χρήση των κερκίδων από θέμα σταθερότητας. Φοβάμαι ότι θα φθάσουμε στον επόμενο Φεβρουάριο και δεν θα έχει τελειώσει το έργο” σημείωσε ο κ. Μ. Μλεκάνης.
Παρόλα αυτά τα προβλήματα του κολυμβητηρίου δεν σταματούν εδώ. Οι παρεμβάσεις που προαναφέρθηκαν δεν είναι αρκετές για να μπορέσει να αδειοδοτηθεί το κολυμβητήριο εξήγησε ο ίδιος. Παραθέτοντας τους λόγους, σημειώνει ότι «δεν έγινε καμία παρέμβαση στο σιδερένιο σκελετό στον οποίο στηρίζεται η οροφή του κολυμβητηρίου… Αν το κολυμβητήριο δεν αδειοδοτηθεί δεν θα μπορέσει και να χρησιμοποιηθεί. Από την άλλη πλευρά, για το νέο κολυμβητήριο δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο. Δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση. Ωστόσο και σήμερα να ξεκινούσε το νέο κολυμβητήριο δεν θα ήταν δυνατόν να είναι έτοιμο πριν από την παρέλευση τριών ετών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να υπάρξει αδειοδότηση του παρόντος κολυμβητηρίου” σημείωσε ο κ. Μλεκάνης.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Πόλη+Ζωή αναφέρει λεπτομέρειες για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Έκλεισε πάλι το Κολυμβητήριο Δράμας;
Οι πολίτες πληρώνουν και πάλι τις συνέπειες της ανευθυνότητας της Δημοτικής Αρχής.
Λίγες μόνο μέρες μετά το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων μάλλον κλείνει και πάλι το Κολυμβητήριο Δράμας. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου, διότι άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο το διάστημα κατά το οποίο οι αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν κλειστές και δεν προχώρησε στις αναγκαίες επισκευές. Το πρόβλημα που υποχρεώνει σε κλείσιμο του Κολυμβητηρίου είναι η ανεπανόρθωτη και επικίνδυνη βλάβη σε φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής, το οποίο, σύμφωνα με το ΑΠ 3897/11-2-2020 έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας έπρεπε από τότε να αντικατασταθεί. Αντί να αποκατασταθούν άμεσα οι βλάβες, φτάσαμε στις 18 Ιουνίου και με κατεπείγουσα ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση των απαιτούμενων δαπανών. Η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να γίνουν οι απαραίτητες προμήθειες και εργασίες. Επισημαίνεται ότι, όπως αναφέρεται στο με αριθμ. Πρωτοκ. 14127/16-6-2020 έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας, από το κατεστραμμένο φίλτρο πετάγονται νερά στο χώρο του λεβητοστασίου, όπου υπάρχει ο ηλεκτρικός πίνακας, με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας και ότι το φίλτρο τρύπησε ξανά και ένεκα της βλάβης έχουν προκληθεί επιπλέον ζημιές που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου.Ζητάμε από τον κ. Μαμσάκο να μας ενημερώσει γιατί δεν φρόντισε για την αντιμετώπιση του προβλήματος εδώ και 4 μήνες, όπως του είχε ζητήσει η αρμόδια Υπηρεσία.Να μας ενημερώσει εάν υφίσταται Εμπιστευτική Αλληλογραφία για τους κινδύνους και την ανάγκη να κλείσει το Κολυμβητήριο.Να μας ενημερώσει αν έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κλείσιμο του Κολυμβητηρίου.Είναι αλήθεια ότι η καθυστέρηση οφείλεται και στο ότι ζητήθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία να βρει τα απαιτούμενα χρήματα (17.100 €) από τον δικό της Προϋπολογισμό, κάτι που έγινε, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αρχή αφαιρεί χρήματα (37.000 €) από τον Προϋπολογισμό για την επισκευή του Κολυμβητηρίου και τα διαθέτει σε άσχετες δαπάνες; Από την πλευρά μας τονίζουμε ότι πρώτιστη φροντίδα είναι η ασφάλεια των χρηστών και των εργαζομένων. Επίσης, οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για το κλείσιμο, αλλά η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής που επί 4 μήνες αδιαφορεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο και τους χρήστες και τους ίδιους τους εργαζόμενους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ