Χαρά Κεφαλίδου: Άμεση ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στο κρασί και λήψη μέτρων στήριξης του οινοποιητικού κλάδου της Δράμας

0
2608

Με ερώτηση που κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας με το Κίνημα Αλλαγής, στη Βουλή επισημαίνει τη στήριξη που θα χρειαστεί ο οινοποιητικός κλάδος της Δράμας και προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στο κρασί. Συγκεκριμένα δηλώνει ότι είναι σημαντικές οι επιπτώσεις της πανδημίας στον οινοποιητικό κλάδο με τις απώλειες σε πωλήσεις να αγγίζουν το 50%, ενώ τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ. Το κλείσιμο της εστίασης και του τουρισμού, των δυο βασικών πυλώνων κατανάλωσης κρασιού, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία στον χώρο και ειδικά στους μικρούς παραγωγούς. Σύμφωνα με στοιχεία από την ημέρα που έκλεισαν εστιατόρια και ξενοδοχεία χάθηκε τζίρος της τάξης του 80% – 100%.
Ειδικά στη Δράμα το κρασί αποτελεί έναν από τους κύριους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην περιοχή, που δυστυχώς κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη.
Με ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής ζητά να ενημερωθεί από τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σχετικά με τους σχεδιασμούς των Υπουργείων τους, τη μείωση του ΦΠΑ στο κρασί, που σήμερα είναι στο 24% και τα μέτρα που θα λάβουν ώστε να στηριχθεί ουσιαστικά ο οινοποιητικός κλάδος μετά την πανδημία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!