Εκλογές στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας

0
1584

– Πολλά τα προβλήματα που καλείται να προωθήσει και το νέο διοικητικό συμβούλιο
– «Κύριο αίτημα είναι η αύξηση των συντάξεων. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν μετά το 2010, μας έχουν τσακίσει» λέει ο απερχόμενος πρόεδρος της ένωσης στα «Χ»


Εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο, την εξελεγκτική επιτροπή και τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία Συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκαν στην Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας, το Σάββατο και την Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Στις εκλογές της ένωσης που αριθμεί περίπου 700 μέλη, συμμετείχαν δυο ψηφοδέλτια, Το “Κοινό Ψηφοδέλτιο” και η “Συνταξιουχική Συνεργασία”.
Ο απερχόμενο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας, κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ανέφερε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο της ένωσης που θα έχει τριετή θητεία, θα σχηματιστεί αυτή την εβδομάδα. Θα κληθεί να προωθήσει αιτήματα των συνταξιούχων που δυστυχώς παραμένουν πάγια μέχρι σήμερα, αφού παρά τις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια των προηγούμενων χρόνων δεν έχουν δοθεί λύσεις.
“Πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, μέχρι σήμερα, σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο παροχών. Κύριο αίτημα είναι η αύξηση των συντάξεων. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν μετά το 2010, μας έχουν τσακίσει. Είχαμε περικοπές συντάξεων, μας έκοψαν τα δώρα και το ΕΚΑΣ αλλά υποβάθμισαν και το σύστημα υγείας. Πλέον ζούμε και έναν κυκεώνα ακρίβειας, που αυξάνεται κάθε ημέρα. Καθημερινά μπαίνουμε στα σούπερ μάρκετ και βλέπουμε διαφορετικές τιμές. Δεν ξέρουμε που θα πάει αυτό. Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, ζουν κυριολεκτικά κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σε μια κατάσταση ελεεινή. Οι συνταξιούχοι των 250, 260 ή 500 ευρώ είναι περίπου 600.000. Η στήριξη υποτίθεται, των καταναλωτών, με την επιδότηση του ενεργειακού κόστους για εμάς είναι “δώρον άδωρον”. Για πόσο θα μπορεί η πατρίδα μας να συνδράμει οικονομικά για να μπορούν οι φτωχές οικογένειες, να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος; Θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα. Οι πάροχοι ρεύματος, έχουν απεριόριστα δικαιώματα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει. Το πρόβλημα είναι, τι δώσαμε στους παρόχους, ξεπουλώντας τον πλούτο του ελληνικού λαού και τι απαιτήσεις έχει από αυτούς το κράτος και η κυβέρνηση” τονίζει ο κ. Αθανασθιάδης.
Οι συνταξιούχοι, όπως εξηγεί, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις μέσα από τους αγώνες τους. Αλλά αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. Οι αυξήσεις των συντάξεων όπως αναφέρει ο ίδιος, θα έπρεπε να καλύπτουν τις αυξήσεις του πληθωρισμού. “Δεν μπορούμε να λέμε ότι ένα κράτος έχει κοινωνική πολιτική, όταν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν μέσα στη φτώχεια” σημειώνει ο κ. Αθανασιάδης για να προσθέσει: “Διεκδικούμε συντάξεις αξιοπρέπειας. Η κατώτερη σύνταξη, η οποία πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί στους συνταξιούχους, θα πρέπει να είναι τα 700 ευρώ. Βέβαια με αυτά τα χρήματα δεν ξεπερνιούνται τα προβλήματα των συνταξιούχων, αλλά με αυτά θα παλέψουν για να μπορέσουν να σταθούν λίγο στα πόδια τους. Ζητούμε επίσης να επανέλθουν τα δώρα, διότι οι περικοπές στις συντάξεις αγγίζουν τα 8 με 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει γύρω στα 90 – 100 δισεκατομμύρια ευρώ από τις περικοπές, που συνεχίζονται. Οι συντάξεις παραμένουν οι ίδιες και οι αυξήσεις που λέγεται ότι θα δοθούν δεν καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοστό της ακρίβειας”
Οι συνταξιούχοι πάντως προγραμματίζουν και νέες κινητοποιήσεις και όπως δηλώνει ο κ. Αθανασιάδης, δηλώνουν ξεκάθαρα προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, ότι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν και θα συνεχίζουν να βρίσκονται στους δρόμους, μέχρι να ικανοποιηθούν, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, τα αιτήματά τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ