Περισσότεροι από 150 εθελοντές καθάρισαν το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

1
21168

Μαζική συμμετοχή στην πρωτοβουλία της εταιρείας Arivia


Στον εθελοντικό καθαρισμό του πάρκου και του πυθμένα της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, προχώρησαν το πρωί της Κυριακής περισσότεροι 150 άνθρωποι της εταιρείας Arivia, σε συνεργασία με το Δήμο της Δράμας. Δεν ήταν λίγοι όσοι έφεραν μαζί και τις οικογένειές τους, δίνοντας με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ένα μαζικότερο μήνυμα, σεβασμού και φροντίδας του περιβάλλοντος.
Στον καθαρισμό του πάρκου, συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, όπως και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Εφραιμίδης και ο πρόεδρος του Πολiτιστικού Οργανισμού του δήμου, κ. Γιώργος Δεμερτζής. Στα νερά της λίμνης βούτηξαν και αυτοδύτες από την εταιρεία Arivia, με ειδικές στολές και εξοπλισμό, βγάζοντας κομμάτια κλαδιά, μπουκάλια αναψυκτικών και άλλα απορρίμματα, απαλλάσσοντας, τον πυθμένα από τους ρύπους.
Η κα Χριστίνα Δηματάτη, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ότι: “H εταιρεία, πιστή στις αξίες της, δηλαδή το πάθος, την απόδοση και το νοιάξιμο, τις οποίες πρεσβεύει παγκοσμίως, στο πλαίσιο της φροντίδας για το περιβάλλον και τον τόπο που μεγαλώνουν και ζουν οι οικογένειες των εργαζομένων, πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει το πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και με ομάδα δυτών, εργαζομένων της εταιρείας, τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, έτσι ώστε να ανασυρθούν οποιαδήποτε απορρίμματα εντός και εκτός του χώρου. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις και να προσφέρουμε στο περιβάλλον. Αυτό πάντα επιστρέφει στον άνθρωπο. Το νοιάξιμο προς πάσα κατεύθυνση είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει κάποιος, για τον εαυτό του, για το κοινωνικό σύνολο και για το περιβάλλον. Στην δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι της εταιρείας, με τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Είναι ημέρα χαράς, για όλους μας”.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης, τόνισε στα “Χ” ότι πρόκειται για μια συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν εκδηλωθεί από ιδιωτικές εταιρείες. Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε την Arivia, ένα κολοσσό στον τομέα της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, που δραστηριοποιείται στη Δράμα. Εκδήλωσε ενδιαφέρον να κάνει ένα καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου και στην Αγία Βαρβάρα. Είναι μια συνέχεια και άλλων δράσεων, άλλων εταιρειών. Είναι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να βλέπουμε τόσο μεγάλες εταιρείες, να δείχνουν ενδιαφέρον για την πόλη μέσα στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είχαμε παρόμοιες δράσεις πριν από μερικούς μήνες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Η υπηρεσία προσπαθεί να συντονίσει τέτοιου τύπου ενέργειες. Με την καινούργια χρονιά ίσως να προβούμε σε κάποιο προγραμματισμό αυτών των δράσεων, κάνοντας πράγματα τα οποία δεν θα είχαμε ίσως τη δυνατότητα να τα κάνουμε. Το κέρδος για την πόλη είναι τεράστιο. Πέραν του εθελοντισμού που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, προκαλούμε το ενδιαφέρον του κοινού για μια καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και κατά κύριο λόγο, των οικιακών απορριμμάτων, γιατί ένα 10-15% καλύτερης διαχείρισης στο σπίτι μας, θα προκαλέσει πολύ μεγάλη διαφορά στο σύνολο της πόλης και μεγαλύτερη ευκολία στην αποκομιδή από τη υπηρεσία. Τα οφέλη είναι πολλαπλά. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες ενέργειες και από άλλες εταιρείες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι και εμείς, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες αυτές τις εταιρείες και να συντονίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα πάμε ακόμη καλύτερα”.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!