Έκοψε χθες την πίτα του ο σύλλογος Αυτοδυτών Δράμας

0
1338
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Ν. Δράμας Νίκος Αθανασιάδης

Συνεχής προσφορά στην Δράμα από το 1997

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση δίπλα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας πραγματοποίησε χθες την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ο Σύλλογος Αυτοδυτών Δράμας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογος διοργάνωσε την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας στον χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας για δυο λόγους όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Δράμας κ. Νίκος Αθανασιάδης.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογος διοργάνωσε την εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας στον χώρο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας για δυο λόγους όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Δράμας κ. Νίκος Αθανασιάδης “Ο πρώτος είναι ότι ο σύλλογος συνέστησε για την χθεσινή ημέρα (Ημέρα των Θεοφανείων) ομάδα ασφαλείας προκειμένου να προστατέψει τους κολυμβητές που βουτούν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό ώστε εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα κινδύνου, (όπως έγινε σε δυο ή τρεις περιπτώσεις παλαιότερα), να επέμβουν οι αυτοδύτες και ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι αυτοδύτες θεωρούν ότι βουτώντας στα αγιασμένα νερά μετά τον καθαγιασμό των υδάτων θα λάβουν την Θεία Χάρη”.
Οι αυτοδύτες που έκοψαν χθες δυο βασιλόπιτες, μία για τους φίλους του συλλόγου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και μια για τα μέλη του, συμμετείχαν πιο πριν με ομάδα έξι ατόμων στην ασφάλεια των κολυμβητών που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Αυτοδυτών Δράμας δημιουργήθηκε το 1997 και στην διάρκεια των χρόνων που πέρασαν διένυσε μια πορεία με αρκετά επιτυχείς στιγμές αλλά και προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό διότι πολλά από τα 120 εγγεγραμμένα μέλη του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες ή άλλες περιοχές εντός Ελλάδος για λόγους εργασίας. Έτσι σήμερα περίπου κρατούν ουσιαστικά τον σύλλογο 30 περίπου μέλη του με προφανή αγάπη για το νερό αλλά και την θάλασσα.
Ο Σύλλογος έχει σημαντική προσφορά στα τοπικά δρώμενα έχοντας σημαντικές πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις στο ενεργητικό του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν βοηθήσει την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας σε περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν χαθεί σε ποτάμια και “γκιόλες” της περιοχής. Έχει συμμετοχή σε μια σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων και ο “υπερμαραθώνιος” στο Παρανέστι. Παράλληλα κατά την διάρκεια των προηγούμενων χρόνων σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας έχει συμβάλει καταλυτικά και κατ’ επανάληψη στον καθαρισμό του πυθμένα της λίμνης αλλά και του χειμάρρου Αγίας Βαρβάρας από εστίες ρύπανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ