Εκπαίδευση του προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας από τον Ερυθρό Σταυρό

0
5812

Το προσωπικό εφοδιάστηκε με γνώσεις που μπορεί να σώσουν ζωές


 

Στο αρχαιολογικό μουσείο Δράμας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετά από πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, για να ενημερώσουν το προσωπικό της υπηρεσίας σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών. Μάλιστα πέρα από τα στελέχη του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Δράμας, στην ενημέρωση και την εκπαίδευση του προσωπικού συμμετείχαν και εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που μετέβησαν στη Δράμα, από την πόλη της Ξάνθης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας κα Βασιλική Πουλιούδη, τόνισε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή ότι κρίθηκε σωστό και απαραίτητο να είναι ενήμερο το προσωπικό της εφορείας αρχαιοτήτων, τόσο το μόνιμο όσο και το προσωπικό που απασχολείται με σύμβαση σε διάφορα έργα. «Επειδή πολλοί από τους εργαζομένους εργάζονται στην ύπαιθρο κρίθηκε απαραίτητο να γνωρίζουν από πρώτες βοήθειες. Έτσι κλήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός και η πρόεδρος του παραρτήματος Δράμας κα Παπαδοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση» τόνισε η κα Πουλιούδη και για να εξηγήσει: «Για τον λόγο αυτό και φιλοξενήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Δράμας. Η ενημέρωση του Ερυθρού Σταυρού γίνεται και με την βοήθεια ειδικού κλιμακίου που ήρθε από την Ξάνθη. Οι εκπαιδευόμενοι εάν έχουν προσωπικό ενδιαφέρον μπορούν να συμμετάσχουν και σε τριήμερο πρόγραμμα προκειμένου να πάρουν και σχετική πιστοποίηση των γνώσεών τους στην παροχή πρώτων βοηθειών».
Η πρόεδρος του παραρτήματος Δράμας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Νίνα Παπαδοπούλου είπε στα «Χ» ότι «Είμαστε στο αρχαιολογικό μουσείο μετά από πρόσκληση της εφορείας αρχαιοτήτων Δράμας για να δείξουμε τη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών. Η υγεία για όλους τους ανθρώπους είναι κάτι θεμελιώδες. Αυτός είναι και ο λόγος που οι 190 χώρες στις οποίες βρίσκεται ο Ερυθρός Σταυρός έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα τη διάδοση των γνώσεων των πρώτων βοηθειών, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν δυσάρεστα περιστατικά, ακόμη και να σώσουν ζωές». Ο Ερυθρός Σταυρός προσφέρει αυτές τις γνώσεις, σε οργανώσεις, πολίτες, σε προσωπικό επιχειρήσεων ή υπηρεσιών εδώ και πάρα πολλά χρόνια με εξειδικευμένα προγράμματα με πιστοποίηση.
Ο κ. Ζεκί Μεμέτ Αλή, διασώστης και εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ξάνθη, τόνισε στα «Χ» ότι στο πλαίσιο της ενημέρωσης έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα των πρώτων βοηθειών, από τη στιγμή που υπάρχει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, δηλαδή ο απλός πολίτης και τι πρέπει να κάνει έτσι ώστε να βοηθήσει και να αντιστρέψει την υπάρχουσα κατάσταση ενός περιστατικού, που μπορεί να είναι καρδιολογικό, εγκεφαλικό κλπ. Ο ίδιος ευχαρίστησε το αρχαιολογικό μουσείο της Δράμας, καθώς μέσα από την πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να μεταφέρει της γνώσεις του και να κάνει επίδειξη πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και σώμα εθελοντών διασωστών και σαμαρειτών και ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όπως είπε η πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αυτήν την περίοδο γίνονται εγγραφές. «Θα χαρούμε πολύ, όποιος ενδιαφέρεται να εγγραφεί και να παρακολουθήσει τα μαθήματα από το εξειδικευμένο προσωπικό μας» τόνισε η κα Παπαδοπούλου. Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση samarites.gr και να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση, απευθείας στα κεντρικά του τομέα σαμαρειτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ