Εκπνέει ο χρόνος για το κτηματολόγιο

Μέχρι 31 Οκτωβρίου στη Δράμα η τελική προθεσμία για την κτηματογράφηση

0
1248

Από την Τρίτη άρχισαν να παραλαμβάνουν και στην Δράμα ηλεκτρονικά μηνύματα οι κάτοχοι ακινήτων για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Τα μηνύματα στάλθηκαν από την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο και καλούν τους πολίτες να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους μέχρι την λήξη της τελευταίας προθεσμίας που είναι η 31η Οκτωβρίου. Πρόκειται για την τελική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων ατομικής ιδιοκτησίας μετά το πέρας της οποίας δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση όπως διαβεβαιώνει η ΑΑΔΕ.
Έτσι, είτε έλαβαν, είτε πρόκειται να λάβουν τις επόμενες ημέρες, το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και του Κτηματολογίου, ιδιοκτήτες των εξής περιοχών:
Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των δηλώσεων αφορά τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας όπου δεν έχει γίνει κτηματογράφηση δηλαδή:Αγία Παρασκευή, Αδριανή, Άνω Πυξάρι, Αχλαδέα, Ανθοχώρι, Αργυρούπολη, Βώλακα, Βαθύτοπο, Γραμμένη, Γρανίτη, Δοξάτο, Δασωτό, Εξοχή, Καλλίφυτο, Καλό Αγρό, Κουδούνια, Καλή Βρύση, Κάτω Νευροκόπι, Κατάφυτο, Κάτω Βροντού, Καλλιθέα, Κοκκινόγεια, Λιβαδερό, Λευκόγεια, Μεγαλόκαμπο, Μοναστηράκι, Μακρυπλάγι, Μικρόπολη, Μαυρολεύκη, Μαυρόβατο, Μικροχώρι, Μικρόκαμπο, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλέα, Νεροφράκτη, Νικηφόρο, Ξηροπόταμο, Ποταμούς, Παγονέρι, Περιθώρι, Πανόραμα, Πλατανιά, Πτελέα Πλατανιάς, Περιχώρα, Πλατανόβρυση, Παρανέστι, Πετρούσα, Προσοτσάνη, Πύργους, Οχυρό, Σκαλωτή, Σιταγρούς, Σιδηρόνερο, Υψηλή Ράχη, Φτελιά, Φωτολίβος, Χαριτωμένη, Χρυσοκέφαλο, Χωριστή.
Σε ότι αφορά την λήξη της τελικής προθεσμίας και την διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για την ειδοποίηση των ιδιοκτητών ακινήτων, όπως έκανε γνωστό το Κτηματολόγιο, από προχθές, αποστέλλονται καθημερινά 500.000 ηλεκτρονικά μηνύματα και η συνολική διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σε 4-5 ημέρες.
Με το ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει ως αποστολέα την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, καλούνται όσοι πολίτες είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Οκτωβρίου, να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Συγκεκριμένα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.
Για όλες τις παραπάνω περιοχές η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Τονίζεται δε πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.
Υπενθυμίζεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:
Να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr,
Να αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού,
Να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ,
Να χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,
Να πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας,
Καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο 210 6505600 ή στο 1015 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.
H διεύθυνση του τοπικού γραφείου κτηματογράφησης στην Δράμα είναι:Κοζάνης 3, με ΤΚ 66100 και τηλέφωνο: 801 4000 100 και 231 600 5400 το e-mail που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: kthm_Drama@geoanalysis.gr To ωράριο λειτουργίας των γραφείων στη Δράμα είναι το εξής: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here