Ανεμοδείκτης 17-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1430

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας ο Πήγασος σε συνεργασία με το Δήμο και με τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νευροκόπι διοργανώνουν βραδιά αστροπαρατήρησης, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 19:30 στο αγρόκτημα Σαπουνίδη.
Εκεί θα γίνει παρατήρηση της Σελήνης, του Δία, του Κρόνου και άλλων σωμάτων εφόσον αυτό επιτραπεί από … τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

ΣΤΙΣ 23 Οκτωβρίου 2019 η ΔΟΥ και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων θα παραμείνουν κλειστές από τις 10:30 πμ έως τις 15:30 μμ. Λίγο νωρίτερα θα κλείσουν οι αντίστοιχες υπηρεσίες στην Καβάλα. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις ΔΟΥ Δράμας και Καβάλας θα γίνει στο αμφιθέατρο της ΠΕ Δράμας.

ΠΡΟΣΛΗΨΗ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα θα κάνει ο Δήμος Προσοτσάνης. Πρόκειται για 1 θέση ΔΕ Ηλεκτρολόγων για 8 μήνες και 2 θέσεις ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, συνοδών απορριμματοφόρου, για 8 μήνες επίσης.

ΑΠΟ στρατιωτικούς του 518 Τάγματος Πεζικού που εδρεύει στο Νευροκόπι ξεναγήθηκαν μαθητές και καθηγητές του 4ου ΓΕΛ Δράμας κατά την επίσκεψή τους στο Οχυρό Λίσσε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου που έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου η οποία πλησιάζει, αλλά και για τον εορτασμό του Πολιούχου Κάτω Νευροκοπίου Αγίου Δημητρίου, τον Ιερό Ναό του οποίου επισκέφθηκαν στην συνέχεια.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ παρών έδωσαν και φέτος σύσσωμα τα ποντιακά σωματεία της Δράμας, στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Περισσότεροι από 2.500 χορευτές συμμετείχαν στο φεστιβάλ που έγινε το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο PAOK Sports Arena. Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΣΤΙΣ 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η ημέρα λευκού μπαστουνιού. Μπορεί οι δράσεις ευαισθητοποίησης που έγιναν στη Δράμα να ήταν πετυχημένες και να ακούστηκαν εύστοχες παρατηρήσεις για ηχητική σήμανση στους φωτεινούς σηματοδότες προκειμένου να διευκολύνονται οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης ωστόσο το πρόβλημα με την στάθμευση στα πεζοδρόμια δεν έχει εκλείψει ούτε και το παρκάρισμα “για 1 λεπτό” εμπρός απο αναπηρικές ράμπες.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας στην Δράμα παρά τα χίλια μύρια άλλα προβλήματα που έχουν γεμίσει την ατζέντα των πολιτικών και των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων της. Επενδύσεις σημαντικές δεν γίνονται ενώ από την άλλη είναι λιγοστές και οι θέσεις εργασίας που προκηρύσσονται στο Δημόσιο σε σχέση με άλλους Νομούς εδώ και χρόνια. Πολλοί συνεχίζουν να φεύγουν προς εξεύρεση εργασίας στο εξωτερικό και τα προβλήματα απασχόλησης στην Δράμα διαιωνίζονται.

ΛΗΓΕΙ στις 31 Οκτωβρίου στην Δράμα και άλλες περιοχές και η τελαυταία παράταση για τις δηλώσεις του κτηματολογίου. Σημαντικά πρόστιμα εξετάζει όπως λέγεται να δρομολογήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για όσους δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους στο διάστημα των λίγων ημερών που απομένουν για την εκπνοή της προθεσμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ