Εκσυγχρονίζεται το νοσοκομείο

0
2727

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα παραδοθεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αξίας 1.324.000€ στο Νοσοκομείο Δράμας.

Δώδεκα καινούργιες κλίνες αιμοκάθαρσης νέας τεχνολογίας και τα ανάλογα στρώματα τοποθετήθηκαν ήδη τις προηγούμενες ημέρες στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης – Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Δράμας. Πρόκειται ουσιαστικά για την αντικατάσταση των παλιών κλινών του τμήματος, που είχαν τοποθετηθεί στην περίοδο 1995-1998.
Οι νέες κλίνες θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μεγάλου αριθμού νεφροπαθών, οι οποίοι επισκέπτονται σε τακτική βάση το νοσοκομείο για αιμοκάθαρση. Πρόκειται για δώδεκα σύγχρονες κλίνες στο τμήμα αιμοκάθαρσης, των οποίων η προμήθεια έγινε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Αποτελεί την υλοποίηση υποέργου, στο πλαίσιο συνολικού έργου προϋπολογισμού 1.324.000€, που αφορά στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Δράμας.
Το σύνολο του εξοπλισμού θα έχει παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ο εξοπλισμός που προβλέπεται μέσω του συγκεκριμένου έργου θα έχει τοποθετηθεί έως τότε στο Νοσοκομείο της Δράμας ενισχύοντας τις δυνατότητές του, άρα και την εξυπηρέτηση των πολιτών που απευθύνονται σε αυτό.
Ο νέος εξοπλισμός αφορά στην προμήθεια είκοσι καροτσιών μεταφοράς ασθενών, μιας διαλυτικής λυχνίας με δορυφόρο τύπου led, ενός έγχρωμου υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσης, ενός συστήματος δοκιμασίας κόπωσης, ενός κλιβάνου ατμού με ατμογεννήτρια 500 λίτρων, διαφόρων σετ χειρουργικών εργαλείων, δώδεκα κλινών αιμοκάθαρσης, ενός φορητού μηχανήματος νεφρού συνεχούς υποκατάστασης και πλασμαφαίρεσης για χρήση στη ΜΕΘ, τριών φορητών ηλεκτροκαρδιογράφων και ενός ψηφιακού μαστογράφου, δυο φορητών ακτινοσκοπικών, δυο χειρουργικών τραπεζών για όλους τους τύπους επεμβάσεων και σετ άκαμπτου κυστεοσκοπείου.
Υπενθυμίζεται ότι το Νοσοκομείο Δράμας πρόκειται να προχωρήσει και στην αντικατάσταση του συνόλου των κλινών που διαθέτει, έργο που είχε ξεκινήσει ήδη από την περίοδο της προηγούμενης διοίκησης. Το έργο αντικατάστασης των κλινών βρίσκεται στο στάδιο των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί από υποψήφιους προμηθευτές στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής. Το έργο της αντικατάστασης των 240 κλινών χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με συνολικό ποσό 1.000.000€. Οι κλίνες που αυτή τη στιγμή διαθέτει το Νοσοκομείο Δράμας ξεπερνούν την 25ετία, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η νοσηλεία των ασθενών και η εργασία του νοσηλευτικού προσωπικού. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από εισήγηση των διευθυντών των κλινικών του Νοσοκομείου αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να γίνει προμήθεια σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών, οι οποίες θα καθιστούν άνετη τη νοσηλεία των ασθενών και είναι εξειδικευμένες με βάση τις ανάγκες της κάθε κλινικής. Αξίζει, να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λιάτσης είχε τονίσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι μετά την αλλαγή των κλινών οι παλαιές θα αποσυρθούν, αλλά δεν θα απομακρυνθούν από το Νοσοκομείο. Αντιθέτως, θα φυλαχτούν ως εφεδρεία, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης του Νοσοκομείου σε επιπλέον ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ