Επέστρεψαν οι Δραμινοί στα καφέ της πόλης

0
4605

Γ. Εφραιμίδης: «Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Δράμας οι αιτήσεις για επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων»

Πήραν και πάλι ζωή τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ της πόλης από χθες, Δευτέρα 25 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε εξωτερικούς χώρους.
Οι επαγγελματίες αυτής της κατηγορίας στη Δράμα είχαν εκφράσει το προηγούμενο διάστημα εύλογες επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο θα επιστρέψουν οι πελάτες στα καταστήματά τους, όπως και για το κατά πόσο θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον μειωμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο.
Όσον αφορά στις πρώτες επιφυλάξεις φαίνεται, τουλάχιστον από τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, ότι θα αμβλυνθούν, καθώς οι Δραμινοί άρχισαν δειλά – δειλά να επιστρέφουν στα γνωστά τους «στέκια». Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι καταστηματάρχες και το προσωπικό τους τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα. Η εικόνα των καφέ χθες το πρωί στο κέντρο της Δράμας μπορεί ξεκάθαρα να δημιουργήσει συνθήκες αισιοδοξίας για επαναφορά στην κανονικότητα, εφόσον και οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
Σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων σε μεγαλύτερη έκταση, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δηλώνουν ότι αυτό είναι μια διαδικασία που έχει ήδη δρομολογηθεί. Μιλώντας στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης εξήγησε χθες ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες διάθεσης επιπλέον εξωτερικού χώρου θα διατεθεί μια σελίδα στο site του Δήμου Δράμας στην οποία θα εισέρχονται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, θα κατεβάζουν την σχετική αίτηση, και θα περιγράφουν την παρούσα κατάσταση της επιχείρησής τους και τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να επεκταθούν. Στη συνέχεια, αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δράμας θα επισκέπτεται το σημείο του καταστήματος για να επιβλέψει τον χώρο και θα παραδίδει σχετική γνωμάτευση.
«Οι καταστηματάρχες κάνοντας την αίτηση θα μπορούν να εκτείνουν τον χώρο των τραπεζοκαθισμάτων τους φυσικά χωρίς να επηρεάζονται οι θέσεις των ΑΜΕΑ, η κίνηση των πεζών και η διέλευση στα πεζοδρόμια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επαγγελματίες θα μπορούν να αναπτυχθούν στον επιπλέον χώρο που ζητούν και το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Δράμας θα προχωρά στην αδειοδότηση» εξήγησε ο κ. Γ. Εφραιμίδης, συμπληρώνοντας «Εάν κάποιοι δεν έχουν καθόλου άδεια, γιατί υπάρχουν και τέτοια καταστήματα, θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία αδειοδότησης που προβλέπεται, προσερχόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου».
Η σελίδα στην οποία θα μπαίνουν οι επαγγελματίες προκειμένου να καταθέσουν αίτηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Εφραιμίδη, είναι σε λειτουργία από χθες το βράδυ, στο site που διαθέτει ο Δήμος Δράμας.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην Αστυνομική Διεύθυνση, τη Δημοτική Αστυνομία και το Τμήμα Εμπορίου. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε, όχι κατασταλτικά, αλλά αρχικά ενημερωτικά, να βοηθήσουμε στην επαναλειτουργία των καταστημάτων» εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!