Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για συμμετοχή των ταινιών

0
2458

43ο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μέχρι την Κυριακή 31η Μαΐου 2020 θα πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις συμμετοχής, το συνοδευτικό υλικό, η υπεύθυνη δήλωση και ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας των κινηματογραφιστών που θέλουν να συμμετάσχουν στο 43ο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου του 2020.
Όπως έχει κάνει γνωστό ο Πολιτιστικός οργανισμός Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ “απαιτείται ελληνική πρεμιέρα και κατά συνέπεια, δεν επιτρέπεται να έχει προηγηθεί δημόσια προβολή της ταινίας στην Ελλάδα ή στο διαδίκτυο. Επίσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του έτους 2019 ή 2020. Παράλληλα η τελική κόπια που θα προβληθεί στο Φεστιβάλ να είναι διαθέσιμη σε format: DCP ή AppleProRes ή H264 ή MPEG4. Τέλος οι ταινίες πρέπει να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής και οι σκηνοθέτες να είναι Έλληνες ή Κύπριοι.
Οι ταινίες Ελλήνων ή Κυπρίων σκηνοθετών, που έχουν γυριστεί εκτός ελληνικής επικράτειας και αποτελούν μη ελληνική παραγωγή, θα συμμετέχουν στην κατηγορία “Έλληνες του Κόσμου”. Κάθε σκηνοθέτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ με μια μόνο ταινία, όπου θα δηλώνει ο ίδιος το είδος της ταινίας που διαγωνίζεται καθώς και τις επιμέρους ιδιότητες της ταινίας.
Αποδεκτά είδη είναι ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες τεκμηρίωσης, ταινίες κινουμένων σχεδίων ή πειραματικές. Δεν μπορεί να κατατεθεί ταινία, εάν έχει ήδη περάσει από διαδικασία πρόκρισης στο Φεστιβάλ Δράμας στο παρελθόν και έχει απορριφθεί.
Η αίτηση συμμετοχής, το συνοδευτικό υλικό, η υπεύθυνη δήλωση και ένα ψηφιακό αντίγραφο της ταινίας πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 31η Μαΐου 2020 ηλεκτρονικά. Εκτός από την αποστολή σε ηλεκτρονική μορφή, ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός υποχρεούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση ιδιοχείρως, να τις υπογράψουν και να τις σφραγίσουν (εάν δύνανται ή εφόσον υπάρχει εταιρεία) αρμοδίως και κατά περίπτωση και να αποστείλουν ταχυδρομικώς στα γραφεία του Φεστιβάλ (Εμ. Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα ή Αγίας Βαρβάρας 9 66131, Δράμα) έως την 10η Ιουνίου 2020.
Ο/η σκηνοθέτης ή ο/η παραγωγός οφείλει να αποστείλει έως την 31η Μαΐου 2020 την αίτηση συμπληρωμένη σε όλα τα υποχρεωτικά πεδία. Την υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη. Ένα μη δημόσιο link της ταινίας για την προεπιλογή. (secure/ passwordprotectedlink με δυνατότητα κατεβάσματος/download, το οποίο να είναι διαθέσιμο ως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προκριματικής διαδικασίας). Εάν η πρωτότυπη γλώσσα της ταινίας δεν είναι ελληνική, θα πρέπει να παραδοθεί μαζί με το παραπάνω υλικό λίστα διαλόγων της ταινίας στα ελληνικά ή η ταινία να είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά. Μία τουλάχιστον φωτογραφία της ταινίας σε διάσταση ύψος 9εκ. και πλάτος 19,7 εκ και μία του σκηνοθέτη σε διάσταση ύψος 3εκ. και πλάτος 5 εκ σε ηλεκτρονική μορφή 300dpi.
Η τελική κόπια προβολής των ταινιών που προκρίθηκαν για την τελική προβολή και το υπόλοιπο υλικό θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στα γραφεία του Φεστιβάλ στην Αθήνα (Εμμ. Μπενάκη 71, 10681 Αθήνα) έως 27 Αυγούστου 2020 και έως τις 17.00”.
Η αιτήσεις συμμετοχής για το διεθνές τμήμα θα πρέπει να υποβληθούν μέσω της ιστοσελίδας www.filmfreeway.com, επίσης μέχρι τις 31 Μαΐου 2020.
Η τελική προθεσμία αποστολής των ταινιών του διεθνούς τμήματος που επιλέχθηκαν για προβολή είναι η 3η Σεπτεμβρίου 2020. Θα πρέπει να αποσταλούν στις παρακάτω διευθύνσεις: Φεστιβάλ Δράμας, Εμμανουήλ Μπενάκη 71, 10681, Αθήνα, +30 2103300309 ή Φεστιβάλ Δράμας, Αγίας Βαρβάρας 9, 66100, Δράμα, +30 25210 47575

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ