Εκτεταμένες εργασίες της ΔΕΗ στην Π. Διονυσίου

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

0
2204

Εκτεταμένες εργασίες κυρίως επί της Πατριάρχου Διονυσίου άρχισε η ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου συνεχιστεί η υλοποίηση του έργου υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού που γίνεται στο πλαίσιο του ΒΑΑ. Οι εργασίες γίνονται κατά μήκος του Δημοτικού Κήπου αλλά θα επεκταθούν αργότερα και μέχρι την περιοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πλαίσιο του ίδιου σχεδιασμού.

Οι εργασίες άρχισαν με την τοποθέτηση πέντε υποσταθμών στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου πριν από 3 μήνες. Το έργο συνεχίστηκε με έργα διασυνδέσεων και μέρος της υπογειοποίησης των αγωγών και συνεχίζεται με τις εργασίες που άρχισαν από χθες κατά μήκους της οδού πατριάρχου Διονυσίου δίπλα στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Τα έργα γίνονται σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΔ και κατά κάποιον τρόπο παράλληλα με τα έργα της Δημοτικής Επιχείρησης εξήγησε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της ΔΕΗ στην Δράμα κ. Νίκος Σέγκος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το σύνολο των έργων που αφορούν τις παρεμβάσεις της ΔΕΗ θα διαρκέσουν ένα περίπου χρόνο και θα υλοποιηθούν σταδιακά. Ο κορμός των έργων της ΔΕΔΔΗΕ αφορά την οδό 19ης Μαΐου περίπου από την οδό Ειρήνης μέχρι και την Δημόσια Βιβλιοθήκη. Η υπογειοποίηση της μέσης τάσης υπήρχε αλλά θα πρέπει να υλοποιηθούν και τα έργα της χαμηλής τάσης σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Σέγκος.
Όπως αναφέραμε και σε σχετικό ρεπορτάζ του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας, στην φάση της επανέναρξης βρίσκονται και τα έργα αποχέτευσης και στην συνέχεια ύδρευσης της ΔΕΥΑΔ που είχαν σταματήσει κατά την περίοδο του ΠΑΣΧΑ προκειμένου να διευκολυνθεί αρχικά η εορταστική κίνηση.
Το έργο του ΒΑΑ (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) Δράμας αποτελείται από δεκαέξι (16) έργα με προϋπολογισμό 8,4 εκ. ευρώ, χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ και συμμετέχουν στο εταιρικό σχήμα πέντε (5) εταίροι: Δήμος Δράμας (Αστική Αρχή), Αναπτυξιακή Δράμας, Ένωση Κυριών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ – πρώην ΤΕΙ ΑΜΘ) και το Επιμελητήριο Δράμας.
Η σημασία του είναι καθοριστική για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Δράμας που κατά γενική ομολογία θεωρείται όχι μόνο αισθητικά αλλά και λειτουργικά υποβαθμισμένο σε σχέση με άλλες περιοχές. Η ολοκλήρωση των έργων που το απαρτίζουν και η οποία έχει χρονικό διάστημα περίπου τετραετίας, όπως είπε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Τάσος Χατζηγιάννης, είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό του τμήματος στο κέντρο της πόλης όπου θα εφαρμοστεί.
Ωστόσο επειδή η διάρκεια υλοποίησης του συνολικού έργου είναι μεγάλη απαιτείται και η συνεργασία των τοπικών καταστηματαρχών. Προσπάθεια πάντως από την πλευρά του Δήμου Δράμας και συγκεκριμένα της ΔΕΥΑΔ είναι να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση στην λειτουργία της τοπικής αγοράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!