Έκθεση ζωγραφικής «Μετατόπιση» της εικαστικού Εύας Χαραλαμπίδου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

0
5409

Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μετατόπιση» της εικαστικού Εύας Χαραλαμπίδου, διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, όπως συμμετέχει, εξάλλου, ανελλιπώς, κάθε χρόνο, εδώ και πολλά έτη, δηλώνοντας, κατ΄ αυτόν τον τρόπο, τη σταθερή υποστήριξή του στο θεσμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ένα θεσμό ο οποίος αριθμεί, πλέον, άνω των σαράντα ετών, συνολικά, από αυτή καθαυτή την αρχική ίδρυσή του και ο οποίος έχει μυήσει και γαλουχήσει γενιές (στον πληθυντικό πλέον, κατά κυριολεξία, αριθμό) δραμινών στην τέχνη του κινηματογράφου και, ειδικότερα, της ταινίας μικρού μήκους, η οποία, ας μου επιτραπεί το προσωπικό σχόλιο αναφέρει η Πρόεδρος του ΣΦΓΤ Πολύνα Γ. Μπανά, “ανέκαθεν εκτιμούσα ότι αποτελεί, από άποψη καλλιτεχνικής σημασίας και αξίας, για τον χώρο του κινηματογράφου, το -καλλιτεχνικό- ισοδύναμο και σύστοιχο του διηγήματος για τον χώρο της λογοτεχνίας.
Φέτος, λοιπόν, ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας δηλώνει συμμετοχή στις φεστιβαλικές εκδηλώσεις, με τη διοργάνωση και διεξαγωγή της νέας ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Εύας Χαραλαμπίδου, η οποία φέρει το γενικό τίτλο “Μετατόπιση”.

Πρόκειται, όπως η ίδια η δημιουργός διευκρινίζει σχετικώς, για μία ενότητα έργων, η οποία περιλαμβάνει πίνακες σε καμβά, τεχνικές, ακρυλικά, όπου τα ρευστά πεδία χρωμάτων και αντίρροπων δυνάμεων συνθέτουν τον εικαστικό λόγο σε μία διαρκή αναζήτηση, ιχνηλατώντας, συγχρόνως, σε συνειρμούς, εικόνες και βιώματα και δημιουργώντας μία ιδιαίτερη διαλεκτική σχέση στον οικείο μικρόκοσμο της καθημερινότητας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο άνωθεν το καφενείου «Ελευθερία», θα γίνουν το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 έως τις 14.00 καθώς και από τις 19.00 έως τις 23.00.
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί όλους τους δραμινούς να παρευρεθούν στα εγκαίνια και, γενικότερα, να επισκεφθούν την έκθεση για να γνωρίσουν τη νέα, πραγματικά αξιοπρόσεκτη, εικαστική δουλειά της Εύας Χαραλαμπίδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ