Εκτονώνεται η αναμονή για δίπλωμα στην Δράμα

Παράταση στην ισχύ των διπλωμάτων για τους άνω των 74 ετών

0
2120

Παράταση έως το τέλος του χρόνου στην ισχύ των διπλωμάτων οδήγησης των οδηγών άνω των 74 ετών αναμένεται να δώσει και επισήμως το υπουργείο Μεταφορών με τροπολογία της κυβέρνησης στη Βουλή. Με αυτήν παύει η επανεξέτασή τους στα εξεταστικά κέντρα των Περιφερειών όπως είπε ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Δημήτρης Μακρόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας.

Η διακοπή αυτή δεν αφορά αυτούς που είχαν δώσει εξετάσεις και κόπηκαν σε προηγούμενη φάση οι οποίοι συνεχίζουν κανονικά τις εξετάσεις.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους υποψηφίους οδηγούς που ήταν σε αναμονή από το περασμένο φθινόπωρο εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που προέκυψαν, αυτοί άρχισαν να εξυπηρετούνται και πάλι από τον περασμένο Ιούλιο αφού επανήλθε προσωρινά το παλαιό καθεστώς, όπως αναφέρει ο κ. Μακρόπουλος. Ήδη από τους περίπου 700 υποψηφίους οδηγούς που βρισκόταν σε αναμονή στην Δράμα υπολογίζεται ότι έχουν δώσει πλέον εξετάσεις οι περισσότεροι από τους μισούς. Με το συγκεκριμένο καθεστώς (με το παλιό σύστημα) εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν οι εξετάσεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 αφού αναμένεται να υπάρξει, παράταση της ισχύος του.
Το Υπουργείο Μεταφορών πάντως προτίθεται να προχωρήσει όπως έγινε γνωστό στο σχεδιασμό ενός νέου συγχρόνου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλής είπε σε προηγούμενη δήλωσή του ότι τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με νέα νομοθετική πρωτοβουλία έχουν να κάνουν και με το ύψος των παραβόλων καθώς ο τελευταίος νόμος επέβαλε αύξηση της τάξης του 50%. Παράλληλα πρέπει να επιλυθούν θέματα όπως η παρουσία των εκπαιδευτών των σχολών οδηγών εντός των οχημάτων κατά την εξέταση. Επίσης πρέπει να υπάρξει μέριμνα και στα θέματα που έχουν να κάνουν με την απάλειψη των φαινομένων διαφθοράς τα οποία έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα κατά το παρελθόν. Πρέπει δηλαδή να δημιουργηθούν μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν πλήρως και την αντικειμενικότητα για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.
Το θετικό για την ώρα είναι ότι προσωρινά ξεμπλοκάρισε η διαδικασία των εξετάσεων και από τον Ιούλιο του 2019 περίπου 100.000 υποψήφιοι νέοι οδηγοί πανελλαδικά και περισσότεροι από 700 – 800 υποψήφιοι στην Δράμα έπαψαν να ταλαιπωρούνται περιμένοντας να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Οι εν λόγω υποψήφιοι ανέμεναν επί 10 μήνες περίπου να λυθούν τα προβλήματα και να αρχίσουν και πάλι κανονικά οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης.
Τα προβλήματα στην διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης είχαν εμφανιστεί αρχικά το φθινόπωρο του 2018 και παρότι περί στα τέλη του 2018 φάνηκαν να ξεπερνιούνται σταδιακά, τελικώς επανήλθαν, με αποτέλεσμα από τον Μάρτιο του 2019 μέχρι και το περασμένο Ιούλιο να μην διεξάγονται πρακτικές εξετάσεις. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να υπάρχει απίστευτη ταλαιπωρία των υποψηφίων αλλά και των σχολών οδήγησης οι οποίες δοκιμάστηκαν οικονομικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!