Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στη Δράμα

0
4639

– Ανοδική η προσέλευση περιστατικών με covid στο Νοσοκομείο
– Κάτω από το 50% παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στη Δράμα

Προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων covid τις τελευταίες ημέρες στη Δράμα, καθώς όχι μόνο εκτοξεύτηκε ο αριθμός των νέων ημερησίων κρουσμάτων στα 37 (μόνο την Τετάρτη), αλλά παρατηρείται αύξηση των επισκέψεων για εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Δράμας και των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας στην κλινική covid.
Η κλινική συνεχίζει να λειτουργεί για τα ύποπτα περιστατικά, τα οποία, εφόσον επιβεβαιωθούν και είναι ελαφριάς μορφής, παραμένουν για μία ή δύο ημέρες στο Νοσοκομείο Δράμας και στη συνέχεια εξέρχονται, ενώ τα βαρύτερης μορφής διακομίζονται κυρίως στο Νοσοκομείο της Καβάλας.
Εν τω μεταξύ, το Νοσοκομείο της Δράμας έχει να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό του ανεμβολίαστου προσωπικού, καθώς από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα ισχύσουν οι αναστολές στους εργαζόμενους και στις υγειονομικές μονάδες. Ο αριθμός των εργαζόμενων που δεν έχει εμβολιαστεί στο Γ.Ν. Δράμας ξεπερνά τα 100 άτομα, τα οποία όμως δεν ανήκουν στο σύνολό τους στους λεγόμενους αρνητές. Υπάρχουν, δηλαδή, εργαζόμενοι που έχουν προβλήματα υγείας, κάποιοι άλλοι που εξακολουθούν να είναι προβληματισμένοι και δεν έχουν αποφασίσει, ενώ υπάρχουν και αυτοί που νόσησαν από covid και έχουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό αντισώματα. Το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται και δεν έχουν εμβολιαστεί θα μειωθεί περαιτέρω όσο περνούν οι ημέρες, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Γιάννης Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι η τυχόν αναστολή ακόμα και σε 20 άτομα από το προσωπικό θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου, και αυτό γιατί υπάρχουν ειδικότητες που δεν μπορούν να αναπληρωθούν από τον πίνακα του επικουρικού προσωπικού. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβοκιαστεί.. «Εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Δυστυχώς, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θωράκισε ένα ποσοστό εργαζομένων στην άποψη να μην προχωρήσει σε εμβολιασμό. Το σχέδιο της 1ης ΥΠΕ, στον προσανατολισμό του οποίου κινείται και το Νοσοκομείο της Δράμας, προβλέπει ότι, για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα προκύψουν από τις αναστολές, μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις κλινικών και αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων. Αυτό μας βρίσκει αντίθετους ως εργαζόμενους. Επίσης, και οι τρίμηνες προσλήψεις που σχεδιάζονται για την κάλυψη των κενών από τις αναστολές, θεωρούμε ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η πανδημία επανέρχεται δριμύτερη τον Σεπτέμβριο και, αντί να θωρακίζονται και να στελεχώνονται τα νοσοκομεία, αυτά ερημώνονται. Νομίζουμε ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα και μάλιστα χειροτερεύει τα προβλήματα αντί να τα βελτιώσει».
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει αποφασιστεί από την ΠΟΕΔΗΝ στις 26 Αυγούστου, προκειμένου να μην εφαρμοσθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των Υγειονομικών. Παράλληλα, θεωρεί ότι η υιοθέτηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ενέχει και σκοπιμότητα, αφού οι προθέσεις που υπάρχουν για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και κλείσιμο κλινικών έχουν εκφραστεί ήδη.
Την ίδια ώρα, πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εξακολουθεί να βρίσκεται σε θέση ουραγού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από πλευράς αριθμού εμβολιασμών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τετάρτης, στην Π.Ε.Δράμας, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 76.746 εμβολιασμοί (από αυτούς μόνο οι 48.686 είναι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί), ενώ την ίδια ώρα στην Π.Ε. Καβάλας έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 113.758 εμβολιασμοί, στην Π.Ε. Έβρου 134.983, στην Π.Ε. Ξάνθης 90.592 και στην Π.Ε.Ροδόπης 98.342.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!