Εκτοξεύτηκε το ενδιαφέρον για εμβολιασμό στη Δράμα

0
4203

– «Εκεί που βρίσκαμε ραντεβού για την επόμενη ημέρα, η αναμονή έχει αυξηθεί στις 7 ημέρες» εξηγεί η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου στα «Χ»
– «Βλέπουμε πολύ κόσμο κυρίως στην κατηγορία των ανθρώπων που φοβόταν τον εμβολιασμό»

Κατακόρυφα αυξήθηκε στη Δράμα το ενδιαφέρον για εμβολιασμούς κατά της νόσου covid-19 από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την είσοδο σε καταστήματα και υπηρεσίες, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει στα φαρμακεία της πόλης.
Μάλιστα, πολλοί από τους πολίτες που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού ανήκουν στην κατηγορία των μέχρι σήμερα προβληματισμένων για τους εμβολιασμούς, αλλά και στην κατηγορία των νεαρότερων σε ηλικία.
Την ίδια ώρα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η αναμονή στους χώρους των φαρμακείων της πόλης για διενέργεια rapid test, σε βαθμό που οι φαρμακοποιοί προχώρησαν και σε προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.
Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας, κα Αγγελική Ιωαννίδου, σημειώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι «Η κίνηση στα φαρμακεία της Δράμας για τη διενέργεια rapid test έχει σαφώς αυξηθεί μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους και την είσοδό τους σε καταστήματα και άλλους χώρους. Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει, γιατί πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η επίδειξη αποτελέσματος rapid test ή τεστ PCR είναι υποχρεωτική σχεδόν παντού. Ο αριθμός των πολιτών που σπεύδουν στα φαρμακεία της πόλης για rapid test είναι μεγάλος και ειδικά στα εφημερεύοντα φαρμακεία, τις ημέρες που είναι κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια, δηλαδή Σάββατο και Κυριακή. Στα περισσότερα φαρμακεία της Δράμας έχουμε προσλάβει επιπλέον προσωπικό, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε κάνοντας χρήση της σειράς και των ραντεβού».
Την ίδια ώρα, έχουν αυξηθεί κατά πολύ και τα ραντεβού που κλείνονται από τα φαρμακεία για εμβολιασμό των πολιτών. Αυτό, βέβαια, αυξάνει και την αναμονή όσων θέλουν να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα. «Εκεί που βρίσκαμε ραντεβού για την επόμενη ημέρα, αυτή τη στιγμή η αναμονή για εμβολιασμό έχει αυξηθεί στις 7 ημέρες. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Βλέπουμε πολύ κόσμο, κυρίως στην κατηγορία των ανθρώπων που φοβόταν τον εμβολιασμό και όχι στην κατηγορία των φανατικών αντιεμβολιαστών. Υπάρχει κίνηση και από τις νέες ηλικίες άνω των 12 ετών, που κλείνουν ραντεβού, καθώς αυτό τους εξυπηρετεί και στις εξόδους τους στα καφέ κλπ.
«Η πρόβλεψή μου είναι ότι σε λίγο καιρό θα μείνει ανεμβολίαστο το κοινό των φανατικών αντιεμβολιαστών» διευκρινίζει η κα Ιωαννίδου, που θέτει πολλές φορές το ίδιο ερώτημα στους πελάτες της για να προσπεράσουν τους όποιους φόβους τους: «Πόσους γνωρίζετε από το περιβάλλον σας που έχουν χάσει την ζωή τους από covid και πόσους λόγω του εμβολιασμού;». Βέβαια, η απάντηση είναι συντριπτική υπέρ του εμβολιασμού. Μάλιστα, όπως συμπληρώνει η κα Ιωαννίδου: «Εξαιτίας της νόσου έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 20 πελάτες μου. Κανένας δεν έχει χάσει τη ζωή του από εμβόλιο. Και έχω κλείσει πολύ μεγάλο αριθμό ραντεβού για εμβολιασμό» προσθέτει.
Αυτή την περίοδο, πάντως, κινούνται και τα αντιγριππικά εμβόλια, για τα οποία επίσης υπάρχει ενδιαφέρον, αφού οι πολίτες έχουν ξεπεράσει την αρχική σύγχυση και έχουν καταλάβει ότι τα αντιγριπικά μπορούν να γίνουν παράλληλα με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Δράμας εξηγεί ότι η μόνη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι φέτος τα αντιγριπικά δίνονται πιο αργά και διευκρινίζει: «Πέρσι, μέχρι τέλη Οκτώβρη είχε εμβολιαστεί ο πληθυσμός με αντιγριπικά, ενώ φέτος βλέπω ότι θα έχει επιτευχθεί ο ίδιος αριθμός εμβολιασμών με αντιγριπικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ο κόσμος όχι μόνο μπορεί να κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και πρέπει, ειδικά φέτος που δεν υπάρχει lockdown και η κυκλοφορία είναι ελεύθερη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!