Συμβολική κινητοποίηση από τους κομμωτές στη Δράμα

0
3292

– Διαμαρτυρία με ΙΧ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την επιβολή των νέων μέτρων εισόδου στα καταστήματά τους
– «Έχουμε μπει στη διαδικασία να ασκούμε χρέη ελεγκτή» σημειώνει στα «Χ» η πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών, κα Σοφία Κελετζή

Συμβολική διαμαρτυρία με ΙΧ πραγματοποίησαν το απόγευμα τής Δευτέρας τα μέλη του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρέων της Δράμας στους δρόμους του κέντρου της πόλης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκπροσώπους τους, που είχαν συνομιλίες με στελέχη της κυβέρνησης, κυρίως για τις επιπτώσεις από τα νέα μέτρα προστασίας εισόδου στα καταστήματά τους. Ανάλογες κινήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Εξηγώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τους λόγους εγρήγορσης η οποία υπάρχει στον κλάδο, η πρόεδρος του συλλόγου, κα Σοφία Κελετζή, είπε ότι εκπρόσωποι της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον για την είσοδο σε κουρεία και κομμωτήρια. «Στα θέματα που θέσαμε στον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο 13% από το 24% που ισχύει σήμερα για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, η μη καταβολή φόρου επιτηδεύματος με φόντο την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και η μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών για όσα μέλη του κλάδου έχουν καταφέρει να εισπράξουν την 4η δόση». Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ζήτησαν να μην πωλούνται τα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτικής σε άτομα που δουλεύουν παράνομα κατ’ οίκον. Αυτό ήταν και το μόνο αίτημα το οποίο δεσμεύτηκε να λύσει εν μέρει ο κ. Γεωργιάδης για το διάστημα της πανδημίας, είπε η κα Κελετζή.
Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα εισόδου στα κομμωτήρια και τα κουρεία, δεν υπήρξε κάποια λύση στη συζήτηση με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, όπως αναφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου, παρότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα λήφθηκαν για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αν και, όπως λένε, στα συγκεκριμένα καταστήματα δεν εμφανίζεται η διασπορά του κορωνοϊού, διότι τηρούνται σχολιαστικά οι κανόνες προστασίας από την πανδημία.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών Δράμας επισημαίνει στα «Χ»: «Έχουμε μπει στη διαδικασία να ασκούμε χρέη ελεγκτή, μπαίνοντας και στο πεδίο των προσωπικών δεδομένων των πελατών». Η ίδια εξηγεί: «Το αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά να υπάρχουν και περισσότερα έξοδα για τους ίδιους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Δράμα έχει μεγάλη ανεργία. Αυτοί που εργάζονται, επειδή κάνουν έτσι κι αλλιώς rapid test λόγω της δουλειάς τους, μπορούν να βρουν τρόπο να το διευθετήσουν. Αυτοί, όμως, που δεν εργάζονται, επιβαρύνονται με περισσότερα έξοδα για τα test που χρειάζονται πλέον και για την είσοδο στο κομμωτήριο» συμπληρώνει η κα Κελετζή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων και πριν την εφαρμογή τους, πολλοί Δραμινοί και Δραμινές έσπευσαν να επισκεφθούν έγκαιρα τα κομμωτήρια. Ωστόσο, το αυξημένο αυτό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε μειώθηκε μετά την εφαρμογή των μέτρων, όπως ήταν φυσικό, όχι μόνο στη Δράμα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!