Ελευθέριος Οικονόμου: «Από τις καλύτερα στελεχωμένες η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας»

0
3648

«Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ελληνική Αστυνομία» δήλωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από τις καλύτερα στελεχωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις είναι αυτή της Δράμας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή με αφορμή την παράδοση των κτιρίων των φυλακών Νικηφόρου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριος Οικονόμου. Η διαπίστωση του Υφυπουργού βασίζεται στη σύγκριση με τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις ανά την χώρα, όπου υπάρχουν επίσης ανάγκες στελέχωσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε.
Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς συνδικαλιστών της Αστυνομίας στο πρόσφατο παρελθόν έγινε πολλές φορές αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν και προκύπτουν κυρίως από τις ανάγκες φρούρησης του ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου, στην κάλυψη των οποίων συμβάλλει το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.
Ήδη από το 2016 με επιστολές του το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας ανέφερε προς τους Βουλευτές του Νομού ότι «το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό της Δ. Α. Δράμας, καθώς και από αποσπασμένους αστυνομικούς από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις εκτός του Νομού. Το Σωματείο μας επιζητεί τη μόνιμη λύση της επάνδρωσης του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Παρανεστίου Δράμας, ζητώντας να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα, δηλαδή την επάνδρωση νεοϊδρυθεισών υπηρεσιών από μόνιμο αστυνομικό προσωπικό από άλλες περιοχές μετάθεσης, σύμφωνα με τους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αφενός θα δοθεί μόνιμη και αξιοκρατική λύση επάνδρωσης από αστυνομικό προσωπικό του παραπάνω Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών, αφετέρου θα σταματήσει η αφαίμαξη αστυνομικών υπηρεσιών εντός και εκτός του Νομού μας για την προσωρινή στελέχωση του».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ανάγκες στελέχωσης που υπάρχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, κ. Ελευθέριος Οικονόμου σημείωσε ότι: «το ενδιαφέρον της πολιτείας για την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Αστυνομία στην ακριτική περιοχή της Δράμας είναι υπαρκτό. Θα ήθελα να σας πω ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας από πλευράς στελέχωσης είναι μια από τις καλύτερα στελεχωμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις σε όλη τη χώρα. Δεν λέω ότι δεν έχει ανάγκη σε προσωπικό, αλλά σε σχέση και με τις συνθήκες που επικρατούν σε άλλες διευθύνσεις με ανάλογα και σοβαρότερα προβλήματα, θα έλεγα ότι το επίπεδο στελέχωσης είναι αρκετά καλό. Όμως, με τη λειτουργία των φυλακών και με τη λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ οι ανάγκες αυτές αυξάνονται και τις λαμβάνουμε υπόψη. Από την πλευρά του Υπουργείου θα φροντίσουμε οι συνθήκες επάνδρωσης να είναι πάντοτε σε υψηλό επίπεδο».
Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ο κ. Οικονόμου είπε ότι αυτή τη στιγμή από πλευράς κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την Ελληνική Αστυνομία μετά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού πάσης φύσεως, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλη την χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ