Έληξε χωρίς προβλήματα η αντιπυρική περίοδος

0
4890

Θετικός ο απολογισμός στη Δράμα και την υπόλοιπη ΠΑΜΘ δηλώνει στα «Χ» ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε φέτος η αντιπυρική περίοδος που έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Ο απολογισμός της περιόδου που άρχισε την 1η Μαΐου ήταν θετικός σε ό,τι αφορά τα περιστατικά δασικών πυρκαγιών τόσο στη Δράμα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
«Συγκριτικά με πέρσι, νομίζω ότι τα πήγαμε το ίδιο καλά. Ο μηχανισμός (που δεν απαρτίζεται μόνο από το Πυροσβεστικό Σώμα, που αποτελεί τον βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας) λειτούργησε σε όλες τις περιπτώσεις όπου χρειάστηκε. Οι φορείς (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πολιτική Προστασία, Στρατός, ΕΛΑΣ, εθελοντές, δασαρχεία κλπ.) συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και φέτος με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την καταστολή των δασικών πυρκαγιών» διαπίστωσε στα «Χ» ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Κώστας Δαδούδης.
Ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πρόσθεσε επίσης ότι στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήταν σημαντική η βοήθεια και των πολιτών που βοήθησαν ειδοποιώντας τηλεφωνικά την Πυροσβεστική, προκειμένου να γίνουν έγκαιρα αντιληπτές οι πυρκαγιές και να γίνει άμεση καταστολή τους.
«Ειδικότερα η Δράμα κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο τα πήγε θαυμάσια. Σχεδόν μηδενίσαμε το ποσοστό των δασικών πυρκαγιών και όσες είχαμε οφείλονται σε αμέλεια λόγω της δραστηριότητας κάποιων πολιτών ή σε φυσικά φαινόμενα. Τα περιστατικά τα οποία υπήρξαν αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα» εξήγησε ο κ. Δαδούδης.
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικότερα τον Νομό Έβρου, δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα, αφού στην εν λόγω περιοχή επικρατούσαν υψηλοί άνεμοι και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, όμως, σημειώθηκαν και αρκετές δασικές πυρκαγιές οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους οφείλονταν σε ανθρώπινη αμέλεια. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξιχνίασε κάποιες από αυτές εντοπίζοντας και τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ανακριτικό έργο συνεχίζεται. «Ακόμη και στον Έβρο τα πήγαμε αρκετά καλά. Οι πυρκαγιές που σημειώθηκαν ήταν προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αρχίσει να επέρχεται κόπωση του προσωπικού, το οποίο παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε στο μέτρο του δυνατού, ώστε οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε ένα ποσοστό 90% περίπου, στην περιοχή του Έβρου (όπου οι πυρκαγιές ήταν αρκετές), να καταστέλλονται την ίδια ημέρα» τόνισε ο κ. Δαδούδης.
Μιλώντας και για την περίοδο μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, διαβεβαίωσε ότι το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζεται με την ίδια επαγρύπνηση, καθώς οι δυσκολίες του χειμώνα (κυρίως από τα καιρικά φαινόμενα όπως οι χιονοπτώσεις, ο παγετός, τα πλημμυρικά φαινόμενα) το επιβάλλουν. Κατά συνέπεια, όπως είπε ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να επέμβει κάθε φορά που αυτό θα απαιτηθεί σε οποιοδήποτε συμβάν.
Ο κ. Δαδούδης μέσα από τα «Χ» εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς το προσωπικό της Πυροσβεστικής όσο και προς το σύνολο των φορέων που συνεργάζονται με την Πυροσβεστική, όπως και στους απλούς πολίτες, που βοηθούν προκειμένου το έργο της υπηρεσίας να είναι αποτελεσματικό τόσο σε επίπεδο δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όσο και σε επίπεδο άλλων περιστατικών στη διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!