Ελλείψεις προσωπικού στο Γ.Ν. Δράμας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

0
2405

Το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει ότι παρά τις επανειλημμένες προφορικές αναφορές για την έλλειψη Νοσηλευτικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Διοίκησης για την επίλυση του προβλήματος.
Η καθημερινή εφημερία του Νοσοκομείου, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες ανάγκες στην νοσηλεία, οι μακροχρόνιες άδειες κύησης αλλά και ασθένειας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας συναδέλφων, οι μετακινήσεις Νοσηλευτικού Προσωπικού χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Νοσηλευτικης Διεύθυνσης σε άλλες δομές υγείας εντός νομού (Κέντρα Υγείας, ΟΚΑΝΑ), και η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων καλούν το εξουθενωμένο Νοσηλευτικό Προσωπικό με το 65% να έχει ηλικία άνω των 45 ετών με 25-35, χρόνια υπηρεσίας, να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να παρέχει ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα. Η νοσηλευτική υποστελέχωση αγγίζει τα όρια επικινδυνότητας εκθέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι Νοσηλευτές εργάζονται σε διπλοβάρδιες, χωρίς επαρκή ενδιάμεση ανάπαυση παραβιάζοντας το Προεδρικό Διάταγμα 88/1999 (Ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 93/104/ΕΚ), χωρίς ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών-νοσηλευόμενων. Μεγάλα τμήματα του νοσοκομείου αναγκάζονται να δουλεύουν κατά την νυχτερινή και απογευματινή βάρδια με 1-2 νοσηλευτές για 25-50 ασθενείς κάνοντας το έργο των συναδέλφων Νοσηλευτών δύσκολο, επικίνδυνο, εξοντωτικό με χρωστούμενα ρεπό και ημέρες κανονικής αδείας.
Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί!!!
Είμαστε αυτοί που έρχονται σε πρώτη επαφή με τους ασθενείς από την στιγμή της προσέλευσής τους στο νοσοκομείο και σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό.
Είμαστε επαγγελματίες υγείας και ο ρόλος μας είναι να προσφέρουμε Νοσηλευτικό έργο, τον ρόλο αυτό θα τον ενισχύσει η επαρκής στελέχωση και ο καθορισμός καθηκόντων.
Γι αυτό σας καλούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την:
1) Άμεση στελέχωση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.
2) Πρόσληψη επικουρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού έως ότου διεκπεραιωθούν μόνιμες προσλήψεις.
3) Άμεση επιστροφή του Νοσηλευτικού Προσωπικού που μετακινήθηκε σε άλλες δομές υγείας μέσα στο Νομό Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ