Ελπίδες για παράταση σε 80 επικουρικούς του Νοσοκομείου Δράμας

0
4161

Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Το 35% των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας είναι συμβασιούχοι»

Ελπίδες για παράταση του χρόνου εργασίας 80 επικουρικών εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας, γεννά η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας για παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλος τους έτους.
Παρότι επίσημες αποφάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, η προοπτική αυτή δίνει ελπίδες σε 80 επικουρικούς εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Δράμας που μάλιστα υπηρετούν σε ειδικότητες, απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικό προσωπικό κ.ο.κ.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κ. Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η ανακοίνωση που έγινε αφορά μόνο το επικουρικό προσωπικό, οι συμβάσεις του οποίου λήγουν στις 31 Μαρτίου και όχι όλους τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου Δράμας, εξηγώντας: «Το προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης δεν εντάσσεται στους επικουρικούς και οι συμβάσεις τους λήγουν μέχρι τον Μάρτιο του 2022. Υπάρχουν άλλοι 50 εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου οι οποίοι δεν εντάσσονται στο επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχουν και 20 συμβασιούχοι προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους για έναν χρόνο ακόμη, δηλαδή μέχρι τον Φλεβάρη του 2023».
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας κατέθεσε προσωρινά μέτρα που εκδικάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου να παραμείνουν στην εργασία τους, αλλά το αίτημα των προσωρινών μέτρων απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Από το σωματείο, κατατέθηκαν και ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα εκδικαστούν σε λίγες εβδομάδες, στις 28 Φεβρουαρίου, όπως είπε ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος.
Πάγια θέση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας είναι ότι για να λυθούν τα προβλήματα προσωπικού θα πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, αντί ανά τακτά χρονικά διαστήματα να λήγουν οι συμβάσεις και να δίνονται αντίστοιχες παρατάσεις. «Το 35% των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας είναι συμβασιούχοι, αν σε αυτούς προστεθούν και οι 80 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή, τότε καταλαβαίνετε, ότι με την απουσία όλου αυτού του προσωπικού, το Νοσοκομείο Δράμας δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρέπει πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς ως σωματείο ζητούμε τη μονιμοποίηση όλου του προσωπικού. Από εκεί και πέρα όποια παράταση δίνεται και ότι κερδίζουν οι συμβασιούχοι σε χρόνο παραμονής στην εργασία είναι σαφώς σε θετική κατεύθυνση» σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.

Η δήλωση της αν. Υπουργού Υγείας κας Γκάγκα
Η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα για την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού έγινε κατά την επίσκεψή της στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί η κα Γκάγκα είπε επίσης ότι «στόχος είναι η αναβάθμιση της φροντίδας υγείας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με ισότιμη και εύκολη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη στήριξη της φροντίδας των χρόνιων νοσημάτων παντού στην Ελλάδα, την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των κεντρικών Νοσηλευτικών Μονάδων. Το ταμείο ανάκαμψης είναι ένας ισχυρός «σύμμαχος» σε αυτή την προσπάθεια».
Σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε στις επικείμενες προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας ότι μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία. Υπογράμμισε, δε, ότι το σύστημα αποδυναμώθηκε στα χρόνια των μνημονίων, αλλά σταδιακά μπαίνουν τα θεμέλια για την μακροπρόθεσμη ενίσχυσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ