Έμειναν χωρίς σήμα τα κανάλια της ΕΡΤ στη Δράμα την Καθαρά Δευτέρα

0
1340

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους κεραυνούς που παρατηρήθηκαν στην περιοχή του Κορυλόβου

Χωρίς εκπομπή τηλεοπτικού σήματος από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ και όσα σχετίζονται με το σήμα εκπομπής της ΕΡΤ, όπως το ΤV5, το ΡΙΚ, το BBC κλπ., έμεινε η Δράμα από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας μέχρι και το πρωί της επόμενης ημέρας.
Σύμφωνα με τεχνικούς που ασχολούνται χρόνια με τα θέματα αυτά, πιθανόν προκλήθηκε κάποια βλάβη στα μηχανήματα εκπομπής των κρατικών καναλιών, που είχε σχέση με τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ, λόγω των κεραυνών και της κακοκαιρίας που καταγράφηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται ότι παρουσιάστηκε προσωρινά και σε άλλους σταθμούς οι οποίοι δεν εξέπεμπαν σήμα για περίπου 40 λεπτά το ίδιο διάστημα.
Το σήμα των καναλιών της ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 επέστρεψε γύρω στις 10 το πρωί της Τρίτης, ωστόσο συνέχισαν να μην εκπέμπουν τα κανάλια ΕΡΤ2 ΗD και ΕΡΤ3 HD, ΡΙΚ, TV5 κλπ. Το πρόβλημα διακοπής της μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος από την ΕΡΤ και άλλους σταθμούς όταν υπάρχουν ακραία φαινόμενα, όπως κεραυνοί κλπ., δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο, επειδή το γεγονός αφορά τα κρατικά κανάλια ίσως η επαναφορά τους δεν ήταν όσο γρήγορη θα περίμενε κανείς.
Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», που απευθύνθηκαν σε γνώστες του αντικειμένου, αν τα προβλήματα εκπομπής σήματος σχετίζονται με την παύση της ηλεκτροδότησης λόγω των καιρικών φαινομένων, ενδεχομένως θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιος μηχανισμός που να επιτρέπει τη συνέχιση της εκπομπής του σήματος, π.χ. κάποια γεννήτρια, για να μην υπάρχουν διακοπές. Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα γεννήτρια είτε δεν υπάρχει είτε δεν λειτουργεί και το αποτέλεσμα ήταν για ακόμη μία φορά η διακοπή του τηλεοπτικού σήματος.
Το πρόβλημα με τη διακοπή σήματος από τους πομπούς των τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών σταθμών, όπως προαναφέρθηκε, δεν αφορά μόνο τα κρατικά κανάλια, ωστόσο επειδή για αυτά πληρώνουν το ειδικό τέλος όλοι οι πολίτες, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα που θα μπορούσαν, προφανώς, να αποφευχθούν.
Άλλο ζήτημα, που σχετίζεται με τη μη ορθή λειτουργία του τηλεοπτικού σήματος στις συχνότητες που εκπέμπουν σε SD σχεδόν όλων των τηλεοπτικών καναλιών, είχε αναφερθεί από αναγνώστες της εφημερίδας κατά τις προηγούμενες ημέρες. Εδώ, βέβαια, προκύπτει ένα διαφορετικό θέμα, που αφορά συν τοις άλλοις και το κόστος που επωμίστηκε το σύνολο των τηλεθεατών για την ψηφιακή μετάβαση αλλά και τις υποχρεώσεις ορθής λειτουργίας των ψηφιακών πλατφορμών απέναντι στο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ