Εμπορικός Σύλλογος Δράμας: «Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη Δράμα ανοικτή»

0
2714

«Να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα από όλους, καταστηματάρχες και πελάτες»

«Το πολυπόθητο άνοιγμα στο λιανεμπόριο είναι πλέον γεγονός. Σήμερα, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει το πλαίσιο με το οποίο θα λειτουργήσουν και πάλι τα καταστήματα. Τα κλειστά καταστήματα έχουν “νεκρώσει” τις τοπικές οικονομίες, όπως έγινε και στη Δράμα, με την ελπίδα πλέον να περιοριστούν σε ένα βαθμό οι τεράστιες οικονομικές ζημιές που προκάλεσε η πανδημία» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας.
Στην ίδια ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της αγοράς αναφέρεται και στις προϋποθέσεις της λειτουργίας του λιανεμπορίου σημειώνοντας: «Υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε η τοπική οικονομία να δείξει σημάδια ζωής: Να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα από όλους. Καταστηματάρχες και πελάτες. Αυτό άλλωστε επισήμαναν και οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου. Αν από σήμερα δείξουμε σημάδια χαλαρότητας και δεν προστατεύσουμε την υγειονομική εικόνα του νομού Δράμας, τότε σύντομα θα ενταχθούμε στις “κόκκινες” περιοχές και θα γυρίσουμε πίσω στο καθεστώς περιορισμών. Στηρίζουμε όσο περισσότερο γίνεται τις τοπικές επιχειρήσεις και τηρούμε όλα τα υγειονομικά μέτρα. Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε τη Δράμα ανοικτή».

Τα μέτρα λειτουργίας και το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα λειτουργίας και το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας επισημαίνει:
Tα Εμπορικά καταστήματα ανοίγουν με το παρακάτω προτεινόμενο ωράριο και τις εξής κυριότερες προϋποθέσεις:
– Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, για την κατά το δυνατόν αναπλήρωση του χαμένου έως τώρα τζίρου και στα πλαίσια των εκπτώσεων.
– 1 άτομο εντός του καταστήματος ανά 25 τ.μ. Και αυτό το μέτρο ισχύει πλέον οριζόντια και για όλο το λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων). Τα σχετικά μεγέθη ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
– Υποχρεωτική ανάρτηση στην είσοδο από τον υπεύθυνο του καταστήματος του μέγιστου αριθμού πελατών που μπορεί να εισέλθει εντός του καταστήματος.
– Υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
– Οι αναστολές των συμβάσεων των εργαζόμενων θα δοθεί δυνατότητα να διατηρηθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Επίσης με το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 18 Ιανουαρίου 2021, ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων καθώς, σύμφωνα με το ν. 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2021 άρχισαν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 και θα λήξουν την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021.
Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
ΔΕΥΤΕΡΑ 08.00-14.00 / απόγευμα κλειστά
ΤΡΙΤΗ 08.00-14.00 και 17.00-20.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.00-14.00 / απόγευμα κλειστά
ΠΕΜΠΤΗ 08.00-14.00 και 17.00-20.00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.00-14.00 και 17.00-20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.00-14.00

*Για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 15:00

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ