Εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων βρίσκεται το Καρναβάλι Χωριστής

0
2581

Ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής στα «Χ»: «Οι κινήσεις μας θα προσαρμοστούν στις αποφάσεις της πολιτείας»


 

Από τις αυριανές αποφάσεις της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων εξαρτάται η διεξαγωγή του Καρναβαλιού της Χωριστής. Έτσι, την Πέμπτη θα ληφθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των δυο ετών της πανδημίας.
Αν η απόφαση δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή τότε θα είναι η τρίτη χρονιά που δεν θα πραγματοποιηθεί προς απογοήτευση των χιλιάδων φίλων του. Ωστόσο, όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν αύριο με φόντο την δήλωση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος δήλωσε ότι οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν μεν ανησυχία, αλλά βούληση της κυβέρνησης είναι «η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Ο πρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής “Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία” κ. Νικόλαος Βουλόδημος μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» επεσήμανε χθες Τρίτη ότι: «Περιμένουμε τις αποφάσεις της Πέμπτης, για να δούμε που θα καταλήξουμε και εμείς. Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις του καρναβαλιού στον ανοιχτό χώρο ή κάποιες άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Οι κινήσεις μας θα προσαρμοστούν στις αποφάσεις της πολιτείας και στο τι θα επιτραπεί ενδεχομένως να γίνει. Ίσως να επιτραπούν κάποιες παράλληλες εκδηλώσεις αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Είμαστε σε αναμονή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις τελικές αποφάσεις για να πορευτούμε και εμείς ανάλογα».
Όποια και να είναι η απόφαση όμως της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, το καρναβάλι Χωριστής είναι βαθιά ριζωμένο στον χαρακτήρα των κατοίκων της κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και κατ’ αυτή την έννοια δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο για την συνέχισή του στο μέλλον. Οι δε κάτοικοι της Χωριστής γνωρίζουν να το διοργανώνουν πολύ καλά, αφού πρόκειται για μια διαδικασία που διεξάγεται αδιάκοπα από την εποχή του μεσοπολέμου, που διεξαγόταν στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Καρναβαλιού της Χωριστής είναι ότι παραμένει ανέγγιχτο από τις αλλαγές και τον χρόνο και διεξάγεται κρατώντας τα παραδοσιακά του στοιχεία σε κάθε νέα διοργάνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επίκαιρο από πλευράς θεματολογίας.
Ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής, όπως και οι δεκάδες εθελοντές, είναι οι πρωταγωνιστές πίσω από την προετοιμασία και την υλοποίηση του μεγάλου αυτού θεσμού για τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Ωστόσο, το Καρναβάλι της Χωριστής συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο με την καθοριστική βοήθεια της ΠΕ Δράμας, του Δήμου Δράμας και της Κοινότητας Χωριστής.

Σημειώνεται ότι ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής ανέλαβε την τέλεση της διοργάνωσης από το 1976 και εντεύθεν. Από το 1989 επί προεδρίας της Κοινότητας Χωριστής, από τον αείμνηστο Γεώργιο Τομπουλίδη, υιοθετήθηκε το 10ήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα ανελλιπώς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ