Ένα εναλλακτικό επιστημονικό συνέδριο θα γίνει για πρώτη φορά στη Δράμα

0
362

– Οι Έλληνες Youtubers της επιστημονικής κοινότητας, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διημερίδα γεμάτη γνώση αλλά και διασκέδαση
– Αντικείμενο του “FunDrastic” όπως ονομάζεται είναι οι επιστήμες της Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Βιολογίας και Αστροφυσικής


 

Ένα φεστιβάλ που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, αρχίζοντας από τη Δράμα, με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης και τον ορθολογισμό θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ που έχει την ονομασία “FunDrastic” θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από 6 επιστήμονες.
Οι ομιλητές θα μεταφέρουν θέματα σχετικά με την επιστήμη τους, αλλά όχι σε αυστηρό πλαίσιο, με σκοπό οι πληροφορίες αυτές να γίνουν κατανοητές ακόμη και από ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις γύρω από τις θετικές επιστήμες, σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Χρήστος Κυριακίδης, από την πλευρά των διοργανωτών. Η παρακολούθηση του φεστιβάλ θα είναι με χαμηλό αντίτιμο και το εισιτήριο θα μπορούν να το εξασφαλίσουν οι ενδιαφερόμενοι από την πλατφόρμα viva, αλλά και από κάποια ακόμη σημεία προπώλησης στην πόλη της Δράμας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
«Οι τέσσερις από τους έξι ομιλητές είμαστε άνθρωποι που επικοινωνούμε την επιστήμη μέσω του youtube σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας» σημειώνει ο κ. Κυριακίδης. Παράλληλα οι τρεις από τους έξι ομιλητές είναι επιστήμονες από τη Δράμα.
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, όπως αναφέρει, οι Έλληνες Youtubers της επιστημονικής κοινότητας, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια διημερίδα γεμάτη από ομιλίες, δράσεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, πειράματα, quiz, γνώση, μα πάνω απ’ όλα διασκέδαση.
Το FunDrastic είναι ένα εναλλακτικό συνέδριο με αντικείμενο τις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Βιολογίας και Αστροφυσικής. Για δυο ημέρες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες τάσεις, ανακαλύψεις και καινοτομίες στα παραπάνω πεδία με έναν λιγότερο ακαδημαϊκό και περισσότερο ευχάριστο τρόπο καθώς και να αλληλεπιδράσει βιωματικά με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι ομιλητές που θα λάβουν μέρος στο πρώτο FunDrastic είναι οι: It’s Just Physics – Χρήστος Κυριακίδης, Smart Chemistry – Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, The Sceptic Theory – Άκης Αποστολίδης, Τech to Me About it – Φώτης Ζανταλής, Math Me Up – Φώτης Καραμπουτάκης, Καθηγητής φυσικής – Μίλτος Βαβουλίδης.
Συμμετέχει ο Αντώνης Αναστασιάδης – συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συγγραφέας.
Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα το διήμερο είναι οι: Ομιλίες Βιωματική μάθηση μέσω αλληλεπίδρασης – Επιστημονικός διάλογος – Πειράματα – Κυνήγι Θησαυρού Pub Quiz Live μουσική.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου θετικών Επιστημόνων Δράμας, κ. Μίλτος Βαβουλίδης, που θα μιλήσει στο φεστιβάλ, επέλεξε, όπως είπε μιλώντας στα “Χ”, να παρουσιάσει ένα κομμάτι της εργασίας για την οποία βραβεύτηκε με το βραβείο “Εύρηκα” και αφορούσε την πρωτότυπη διδασκαλία του με τίτλο «Across the Universe» η οποία υλοποιήθηκε το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Επρόκειτο για ενα πρόγραμμα στο οποίο χρησιμοποίησε την Αστρονομία αλλά και τις ιδιαίτερες μουσικές ευαισθησίες των μαθητών του, ως εργαλεία για την δημιουργική διασαφήνιση εννοιών της σχολικής –και όχι μόνον– Φυσικής, αλλά και την συναισθηματική τους αφύπνιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ