Πετυχημένο και φέτος το φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας

0
538

Περίπου 400 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της πόλης συναντήθηκαν χθες στο γήπεδο Κραχτίδη


 

 

Με την συμμετοχή 400 περίπου μαθητών από διάφορα Δημοτικά Σχολεία πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση εργασιών από τα σχολεία της σύμπραξης του 8ου φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας που διοργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας με την συνεργασία των συλλόγων γονέων και διδασκόντων του σχολείου, του Δήμου Δράμας, της ΠΕ Δράμας και με την σύμπραξη σειράς σχολείων από τη Δράμα, την Κρήτη, τον Έβρο, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Βοιωτία, το Καστελόριζο, την Κέρκυρα και τη Σάμο.
Στόχος του φεστιβάλ, χορηγός του οποίου είναι τα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, είναι δοθούν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορέσουν να αποφεύγουν τη χρήση βίας ή εκφοβισμού στο σχολικό χώρο και να βρίσκουν άλλους τρόπους να λύνουν τα προβλήματά τους.
Κατά την χθεσινή εκδήλωση τα σχολεία της σύμπραξης του φεστιβάλ απόλαυσαν ακούσματα από μουσικό σχήμα της πόλης και παρουσίασαν θεατρικές και άλλες δράσεις, στο γήπεδο Κραχτίδη. Όπως είπε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κ. Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, πρόκειται για δέκα σχολεία από την πόλη της Δράμας τα οποία με τμήματά τους παρουσίασαν τις δράσεις τους κατά της σχολικής βίας. «Πρόκειται για βιωματικές δραστηριότητες, αθλητικές ευρεσιτεχνίες κλπ Οι αξίες του φεστιβάλ αναδεικνύονται μέσα από το παιχνίδι, από τη ζωγραφική, από το εικαστικό εργαστήρι και εν γένει μέσα από βιωματικές δράσεις».
Οι προηγούμενες εκδηλώσεις του φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας, που άρχισε στις 2 Μαρτίου, επισκιάστηκαν από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Έτσι όσες από αυτές έγιναν μέσα στο χώρο του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν κανονικά με μεγάλη επιτυχία, αλλά διάφορες δράσεις που επρόκειτο να γίνουν εκτός σχολείου ακυρώθηκαν. Η δράση με το mobile school της Ένωσης Κυριών μεταφέρθηκε από την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία και πραγματοποιήθηκε χθες, όπως είπε ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Ο ίδιος τόνισε ότι στις 11 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη δράση του φεστιβάλ και συγκεκριμένα μια παιδική θεατρική παράσταση με μηνύματα κατά της σχολικής βίας, στο χώρο του ΕΠΑΛ Δράμας, σκηνοθετημένη από τη θεατρολόγο του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Άννα Τριανταφυλλοπούλου.
Χθες, την εκδήλωση του 8ου φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας, που έγινε στο γήπεδο Κραχτίδη, παρακολούθησαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ όσο και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, τόνισε: «Η 6η Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, του γνωστού σε όλους μας bullying. Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει εδώ και 8 χρόνια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας είναι πολύ αξιέπαινη και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχία που έχει κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Αυτή η επένδυση, αυτό το φεστιβάλ είναι ότι καλύτερο για την εκμηδένιση αυτού του φαινομένου που δυστυχώς κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή του στα σχολεία και στην κοινωνία μας. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Δράμας είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και με τη φυσική μας παρουσία αλλά όπως κατά καιρούς έχουμε αποδείξει και με την άψογη συνεργασία που έχουμε…».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: «Το φεστιβάλ γίνεται με τη συμμετοχή 10 σχολείων από την πόλη της Δράμας, αλλά και τη συμμετοχή 22 σχολείων πανελλαδικά και 1 σχολείου από την Κύπρο. Οι μαθητές μας θέλουν να διατρανώσουν ότι είναι ενάντια στην σχολική βία, ενάντια στον εκφοβισμό και ότι προχωράμε όλοι μαζί αδερφωμένοι, χωρίς κοινωνικές διαφορές, σε μια κοινωνία που θα είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και αλληλοβοηθητικοί…».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!