Ένα καινούργιο Brand name με το διακριτικό τίτλο «Νεστοχώρια» γεννιέται στο Παρανέστι

0
955

Tι λέει για την προσπάθεια στα «Χ» ο επιχειρηματίας κ. Γ. Γαβιήλογλου και ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αν. Καγιάογλου


 

Μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια που έχει στόχο την περαιτέρω αύξηση της επισκεψιμότητας στο Παρανέστι και την περιοχή του Νέστου, μέσα από την καθιέρωση της ονομασίας “Νεστοχώρια” είναι σε εξέλιξη από την ιδιωτική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα από τον ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας του Παρανεστίου και άλλους κατοίκους της παρανέστιας περιοχής.
Ο κ. Γαβριήλ Γαβριήλογλου, ιδικοτήτης του ξενοδοχείου Nessos στο Παρανέστι σε συνεργασία με επιχειρηματίες της περιοχής επιδιώκει να καθιερώσει την ονομασία «Νεστοχώρια» ως αναγνωρίσιμη ονομασία προορισμού, για περισσότερα από 20 χωριά της περιοχής που ανήκουν τόσο στα διοικητικά όρια της Δράμας όσο και στα διοικητικά όρια της Ξάνθης και βρίσκονται στην περιοχή του Νέστου Ποταμού. Στην προσπάθεια αυτή θα επιδιώξει να συμβάλλει και ο Δήμος Παρανεστίου που θεωρεί ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ευεργετικό για το σύνολο της περιοχής και του δήμου. Μάλιστα όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, σκοπεύει να φέρει το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο παρανεστίου προκειμένου να ληφούν οι σχετικές αποφάσεις.
Ο κ. Γαβριήλογλου από την πλευρά του μιλώντας στα «Χ» είπε ότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε σε συνεργασία με φίλους αρχικά από το Νεοχώρι της Ξάνθης που γειτνιάζει με το Παρανέστι. «Το σκεπτικό είναι να χτίσουμε το όνομα της περιοχής ως «Νεστοχώρια» για να μπορεί να είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμο. Στην προσπάθεια αυτή προσπαθούμε να εντάξουμε και άλλους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό. Το εγχείρημα είναι μεγάλο και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Τα «Νεστοχώρια» βρίσκονται σε μια περιοχή, που ξεκινά από το Παρανέστι και φθάνει στους Τοξότες της Ξάνθης, περιλαμβάνοντας περισσότερα από 20 χωριά αν λάβουμε υπ’ όψιν και αυτά της Ξάνθης. Η ονομασία αυτή μπορεί να λειτουργήσει κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που λειτουργούν τα Ζαγοροχώρια, τα Μαστιχοχώρια κλπ».
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, τονίζει στα «Χ» ότι η προσπάθεια αυτή, έχει στόχο να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην περιοχής με την δημιουργία ενός Brand Name, που θα είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής. «Γύρω από το Νέστο υπάρχουν περισσότεροι από 20 οικισμοί. Ο καθένας έχει τη δική του μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα. Αξίζει να τα δουν και να τα περπατήσουν οι επισκέπτες. Για την προσπάθεια αυτή έχει γίνει ενημέρωση και προς το Δήμο Παρανεστίου. Εμείς έχουμε ενθουσιαστεί με την ιδέα, και πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση ενόψει και της προσπάθειας που κάνουμε για την ένταξη του Παρθένου Δάσους στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θέλουμε να κάνουμε τον τόπο μας γνωστό και να προβάλλουμε αυτή την ομορφιά που έχει προς τα έξω. Στηρίζουμε την προσπάθεια του κ. Γαβριήλογλου και των άλλων επιχειρηματιών. Το επόμενο βήμα θα είναι να φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου η προσπάθεια αυτή να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Πιστεύω ότι αυτό σε συνδυασμό με όλες τις άλλες κινήσεις που κάνουμε και εμείς σαν δήμος για να αναπτύξουμε την εξωστρέφεια του τόπου μας θα αποδόσει οφέλη για την περιοχή και θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!