Κανένα πρόβλημα νερού στην Προσοτσάνη

0
451

«Έγιναν επιπλέον έλεγχοι, επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση. Όλες οι αναλύσεις ήταν καθαρές» τονίζει στα «Χ» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης


 

Κατηγορηματική είναι η θέση που εκφράζει ο Δήμος Προσοτσάνης σχετικά με την ποιότητα του νερού στο δίκτυό του, λέγοντας ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα και απαντώντας σε φήμες που κυκλοφόρησαν το προηγούμενο διάστημα για την ποιότητά του.
Για του λόγου το αληθές πάντως ο δήμος προχώρησε και σε επιπλέον εξέταση του νερού της περιοχής, πέραν των προγραμματισμένων ελέγχων από την οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού ύδρευσης.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης είπε ότι το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκε μια φημολογία, ότι τα περιστατικά ιώσεων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου που καταγράφηκαν στο Κέντρο Υγείας προέρχονται μόνο μέσα από την Προσοτσάνη. «Κάποιοι το εξέλαβαν έτσι, αλλά πρόκειται για 18 περιστατικά ιώσεων που προέρχονται από όλο τον δήμο και όχι μόνο μέσα από την Προσοτσάνη. Αυτή την περίοδο υπάρχουν περιστατικά ιώσεων κυρίως στα σχολεία αλλά και σε Παιδικούς Σταθμούς, που μεταφέρονται στα σπίτια. Θεώρησαν λοιπόν κάποιοι ότι αυτά σχετίζονται με το νερό, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Έχουν γίνει και αναλύσεις έχουν έρθει να εξετάσουν το νερό. Έχουμε κάνει σχετικές ανακοινώσεις. Δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να ανησυχεί τον κόσμο. Έγιναν επιπλέον έλεγχοι, επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση. Όλες οι αναλύσεις ήταν καθαρές».
Σύμφωνα με την έκτακτη έκθεση του Ινστιτούτου Χημικών, Μικροβιολογικών και περιβαλλοντικών Αναλύσεων (ICMEA) που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Προσοτσάνης, έγινε έλεγχος για τυχόν ύπαρξη μιας σειράς παθογόνων μικροοργανισμών αλλά και για την οσμή, τη θολότητα, τη γεύση, το χρώμα και το PH του νερού. Τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν δείχνουν τίποτε ανησυχητικό, σε σχέση με τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Ο Δήμος Προσοτσάνης δημοσίευσε την εν λόγω έκθεση, για να επιβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας.
«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι εμείς σαν δήμος επικοινωνήσαμε αμέσως μετά την φημολογία που αναπτύχθηκε με τη Διεύθυνση Υγιεινής της Δράμας» τόνισε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, προσθέτωντας: «Συσκεφθήκαμε πρόσφατα και προχωρήσαμε σε ιχνηλάτηση. Οι αναλύσεις του νερού που μας στάλθηκαν έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρέπει να καθησυχάσουμε τον κόσμο για να μην ανησυχεί άδικα. Τα αποτελέσματα των ελέγχων υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του δήμου και εκεί μπορούν να τη δουν οι πάντες».
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Προσοτσάνης προχωρά αυτή την περίοδο το έργο αντικατάστασης του παλιού εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Προσοτσάνη προϋπολογισμού μελέτης 5,2 εκατ. ευρώ. Έργο που είναι είναι επιβεβλημένο, διότι το υπάρχον δίκτυο έχει ήδη αποδώσει πλέον τα μέγιστα, όπως έχει τονίσει και άλλες φορές στα «Χ» ο κ. Αθανασιάδης. Στόχος του έργου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ύδρευσης στην Προσοτσάνη και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με το παλιό δίκτυο. Το δίκτυο παλιό ύδρευσης της Προσοτσάνης έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’50, με κάποια τμήματά του να έχουν κατασκευαστεί ακόμη παλαιότερα όταν οι ανάγκες ήταν εντελώς διαφορετικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ