Ένα πολύτιμο δώρο από το εσπερινό ΕΠΑΛ στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας

0
1147

Με πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου παραδόθηκε ένας ημιαυτόματος εξωτερικός απινιδωτής


 

Ένα πολύτιμο δώρο στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, έκανε το εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας με πρωτοβουλία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου. Οι μαθητές αποφάσισαν να προτείνουν στο σύλλογο των καθηγητών να γίνει δωρεά ενός απινιδωτή που όπως είναι γνωστό μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος σε περιπτώσεις εκδήλωσης καρδιολογικών περιστατικών.
Η πρόθεση των μαθητών του εσπερινού ΕΠΑΛ έγινε τελικά πράξη αφού ο απινιδωτής και συγκεκριμένα ένας ημιαυτόματος εξωτερικός απινιδωτής παραδόθηκε στο κέντρο από τη διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Το σχολείο ουσιαστικά με την προσφορά αυτή αποφάσισε να συνδράμει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει στους ωφελούμενους το παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, δίνοντας ένα καλό παράδειγμα αλτρουισμού αλλά και αλληλεγγύης, που έχει ακόμη περισσότερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι η ιδέα προήλθε από του μαθητές του σχολείου.
Η παράδοση του απινιδωτή έγινε την Τρίτη 04 Απριλίου, από τη κα Φανή Αθανασιάδου διευθύντρια του εσπερινού ΕΠΑΛ Δράμας, την κα Παρασκευή Χαριζάνη υποδιευθύντρια και εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του σχολείου. Στην παραλαβή του απινιδωτή ήταν παρούσα και η κα Αναστασία Τζαμπαζλή, πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ όπως και η κα Μαρία Τσάνα αναπληρώτρια της Αντιπροέδρου, η Αγγελική Τζίχα διευθύντρια του Π.Χ.Π. Δράμας και όλο το προσωπικό. Η πρόεδρος και όλα τα μέλη του ΔΣ του κέντρου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διάθεση του απινιδωτή και επεσήμαναν πως πράξεις αυτή πρέπει να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση.
Σύμφωνα με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ η δωρεά είναι σημαντική για τους ωφελούμενους των εργαστηρίων και των ενοίκων των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δράμας καθώς επίσης και για τον υπόλοιπο οικισμό του Αγίου Σάββα στη Δράμα, όπου βρίσκονται αυτές οι δομές αφού μπορούν να αποδειχθούν ουσιαστικές στις περιπτώσεις αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής.
«Φτάσαμε στα προαναφερόμενα επιθυμητά αποτελέσματα της δωρεάς ύστερα από πρωτοβουλία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΕΠΑΛ, όπου συμμετείχε στις συνεδριάσεις του συλλόγου των καθηγητών τους και συζητήθηκε η δωρεά αυτή. Παράλληλα με την παράδοση, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού μας για τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από μια ομάδα Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής της οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES».Η τοποθέτηση του απινιδωτή έγινε στην πρώτη κατοικία των ΣΥΔ στην περιοχή των εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα, ενώ οι ωφελούμενοί μας θα προβούν στην αφισοκόλληση των poster σε πολυσύχναστα σημεία της περιοχής, προς ενημέρωση όλων των κατοίκων για την ύπαρξή του και ταυτόχρονα θα γίνει η καταχώρησή του στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του «KIDS SAVE LIVES». Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που παρέχει ρεύμα υψηλής ενέργειας στην καρδιά μέσω του θωρακικού τοιχώματος, σε κάποιον που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή. Αυτό το ενεργειακό σοκ ονομάζεται «απινίδωση» και είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επιβίωση του παθόντα. Μέσω της εφαρμογής iSAVELIVES Application μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δούμε εύκολα και γρήγορα τον πλησιέστερο σε μας απινιδωτή» αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δωρεά, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ