Ένα ξεχωριστό παντοπωλείο με εργαζόμενους ΑμεΑ

Θα αρχίσει να λειτουργεί από το ερχόμενο Σάββατο στη Δράμα

0
2735

Το ερχόμενο Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του “Μενού”, ενός ξεχωριστού παραδοσιακού παντοπωλείου, καφέ και μεζεδοπωλείου που βρίσκεται επί των οδών 1ης Ιουλίου και Δημοκρίτου 1.

Ξεχωριστό διότι το “Μενού” ανήκει στις δράσεις της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης Περιορισμένης Ευθύνης για την απασχόληση ΑμεΑ με διακριτικό τίτλο “Αλληλέγγυα Συνεργασία”. Σκοπός του παντοπωλείου είναι να εργάζονται σε αυτό Άτομα με Αναπηρία. Πρόκειται για προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη και μεράκι από το σωματείο ΑμεΑ Δράμας “Δημιουργώ και Προσφέρω” όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Μπόσκος.
Στον χώρο του παραδοσιακού παντοπωλείου που θα αρχίσει να λειτουργεί από το ερχόμενο Σάββατο, θα υπάρχει ράμπα για άτομα με κινητικές δυσκολίες, οδηγός όδευσης τυφλών και τουαλέτα ΑμεΑ. Εκεί θα μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τις αγορές του για το σπίτι και να πιει τον καφέ του, την μπύρα ή το ουζάκι του με εκλεκτούς μεζέδες ή να πάρει το αγαπημένο του ρόφημα.
Στην φιλοσοφία του νέου παραδοσιακού παντοπωλείου όπως είπε ο κ. Δημήτρης Μπόσκος, είναι η συνεργασία μόνο με δραμινές επιχειρήσεις και η διάθεση μόνο δραμινών προϊόντων τα οποία θα επιλέγονται με πολύ προσοχή και μεράκι. Στόχος επίσης, είναι μέσα από αυτή την δραστηριότητα να στηριχθεί η τοπική οικονομία και να εργασθούν ΑμεΑ από τον Νομό Δράμας. Είναι η πρώτη ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης στον Νομό Δράμας που έγινε στα πρότυπα άλλων ΚΟΙΝΣΕΠ με παρόμοιες δραστηριότητες, που λειτουργούν σε άλλα σημεία της χώρας.
Η απόφαση λήφθηκε από το σωματείο ΑμεΑ “Δημιουργώ και Προσφέρω” προκειμένου στην συνεταιριστική επιχείρηση να εργάζονται άτομα με αναπηρία χωρίς να κόβεται το επίδομά τους. Ωστόσο όπως πρόσθεσε ο κ. Μπόσκος, επειδή δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν αρκετά άτομα με αναπηρία ως εργαζόμενοι, στόχος είναι μέσα απο το ξεχωριστό παντοπωλείο να εκπαιδευτούν ΑμεΑ και να προσληφθούν από άλλες επιχειρήσεις του Νομού με τις οποίες η ΚΟΙΝΣΕΠ έχει ήδη κάνει σχετικές επαφές.
Οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης», αφορούν στην ένταξη και στην κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού δηλαδή στις ομάδες που η ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή εμποδίζεται για σωματικούς, ψυχικούς ή άλλους λόγους. Σε αυτές ανήκουν άτομα με αναπηρίες, απεξαρτημένα άτομα, ανήλικοι παραβάτες και μια σειρά από άλλες περιπτώσεις. Το ελάχιστο ποσοστό εργαζομένων από Ευάλωτες Ομάδες του Πληθυσμού σε αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να είναι 40%.
Στα εγκαίνια του ξεχωριστού αυτού παραδοσιακού παντοπωλείου που θα γίνουν στην Δράμα, το ερχόμενο Σάββατο θα συμμετέχουν η χορευτική ομάδα του Σωματείου “Δημιουργώ και Προσφέρω”, η χορευτική ομάδα του Κέντρου Ημέρας Πολυδεύκης της ΕΨΥΚΑ και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου ΑμεΑ “Αγωνιστές Δράμας”. Στην διάρκεια των εγκαινίων θα υπάρξει μπουφές με τοπικά προϊόντα από επιχειρήσεις, με τις οποίες άρχισε να συνεργάζεται ήδη το παραδοσιακό παντοπωλείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ