Έναρξη εγγραφών στα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου Δράμας

0
6126

Αλ. Παναγιωτίδης στα «Χ»: «Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, για τον Δήμο Δράμας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα»


Από αύριο 5 Αυγούστου θα αρχίσουν να υποβάλλονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τα κοινωνικά φροντιστήρια που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με τους συλλόγους Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ως 26 Αυγούστου 2022 στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας, κατά τις ώρες από τις 8.30 το πρωί έως τις 13.30 το μεσημέρι. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται στο γραφείο 130, στο ισόγειο του διοικητηρίου, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2521351130.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης: «Η άσκηση κοινωνικής πολιτική, για το Δήμο Δράμας, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό οργανώνει και υλοποιεί δράσεις, που έχουν στόχο την ανακούφιση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ή που απειλούνται από αυτά».
Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Δράμας κ. Γιάννης Γαζάνης και η πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δράμας κα Μαρία Βραδέλη, ανανέωσαν για μια ακόμη χρονιά τη συνεργασία των φορέων που εκπροσωπούν, για την υλοποίηση του προγράμματος “Κοινωνικά Φροντιστήρια” . Οι οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα οικονομικά κριτήρια θα έχουν τη δυνατότητα, τα παιδιά των οικογενειών τους, να παρακολουθήσουν και φέτος, δωρεάν μαθήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένης γλώσσας σε συνεργαζόμενα φροντιστήρια και κέντρα έπειτα από τη θετική ανταπόκριση και την προσφορά των δυο συλλόγων.
Tα Κοινωνικά Φροντιστήρια λειτουργούν στον Δήμο Δράμας από το 2012 και στηρίζουν παιδιά οικογενειών που έχουν οικονομικές δυσκολίες και κοινωνικά προβλήματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είναι εντελώς δωρεάν για τους μαθητές οι οποίοι παρακολουθούν μαθήματα στους χώρους των φροντιστηρίων που συνεργάζονται γιa την υλοποίηση του προγράμματος. H κίνηση αυτή στοχεύει στο να δοθεί η δυνατότητα σε παιδιά, των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, να συνεχίσουν να φοιτούν στα φροντιστήρια και να αξιοποιούν τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Η αξιέπαινη αυτή δράση του Δήμου Δράμας, που συνεχίζεται για σχεδόν μια δεκαετία υλοποιείται χάρη στη θερμή ανταπόκριση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ουσιαστικά αποδεικνύει ότι οι επαγγελματίες της πόλης και εν προκειμένω οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων δείχνουν έμπρακτη αλληλεγγύη στις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται από την πολύχρονη πλέον οικονομική κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ