Εκδηλώσεις στο φως της πανσελήνου

0
2534

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Καλή Βρύση και στην Ακρόπολη Πλατανιάς


Δράσεις με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Από τις 12 Αυγούστου προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα, μουσικές και θεατρικές δράσεις σε 102 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, στο φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.
Οι εκδηλώσεις φέτος, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων, από τη Μικρασιατική Καταστροφή, εστιάζουν κυρίως στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, κα Βασιλική Πουλιούδη, εξήγησε ότι οι προγραμματισμένες δράσεις θα γίνουν στις 12 Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παρουσίαση έντεχνης μουσικής και με τον Κώστα Κραβερίτη στην Καλή Βρύση, η οποία διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλής Βρύσης, το Δήμο Προσοτσάνης, την Περιφέρεια ΑΜΘ και τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας. Η εκδήλωση με τίτλο «Σαν νοσταλγώ σε ανατολή κοιτώ χαμένη μου πατρίδα» είναι αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες, όπως είπε η κα Πολιούδη και θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Καλής Βρύσης, από τις 20.30 έως και τις 24.00. Στην ίδια εκδήλωση θα προηγηθεί ενημέρωση για την συγκεκριμένη εκδήλωση από τη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, ενώ θα υπάρξουν και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων.
Βέβαια, εκτός από την δυτική πλευρά του Νομού Δράμας, θα γίνουν εκδηλώσεις και στην ανατολική πλευρά, όπως επισημαίνει η κα Πουλιούδη, εξηγώντας ότι και στον Δήμο Παρανεστίου και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Πλατανιάς. Στην Ακρόπολη της Πλατανιάς, από τις 20.30 έως και 24.00, θα γίνει αστροφυσική παρατήρηση με τη βοήθεια του καθηγητή φυσικής κ. Μιχάλη Δογραματζίδη. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια ΑΜΘ, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Παρανεστίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανιάς, το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλατανιάς και το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Ο Πήγασος».
Την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτό και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας, με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες και παράλληλη ενημέρωση από τις 20.00 έως τις 23.00 το βράδυ.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάζει την αυγουστιάτικη πανσέληνο και διοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα οι επισκέπτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου και να συμμετέχουν σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, παραστάσεις θεάτρου σκιών. Κάθε χρόνο προστίθενται στον κατάλογο όλο και περισσότεροι χώροι και μνημεία, καθώς η συμμετοχή του κοινού είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ