Έναρξη για το Κοινωνικό Σχολείο στις 7 Σεπτεμβρίου

0
3415

Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής “Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”

Ένα καινούργιο εκπαιδευτικό και πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα προστίθεται στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο- Social school», για το οποίο την Τετάρτη στις 26 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για την έναρξη του νέου έργου στις εγκαταστάσεις του φορέα που εδρεύει στην Χωριστή Δράμας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσάνα Μαρία στην ομιλία της τόνισε ότι ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός, αφενός η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανάπτυξης των παιδιών και αφετέρου η υποστήριξη των γονέων.
Το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη διεθνείς έρευνες αιχμής, σύμφωνα με τις οποίες η ενεργή συμμετοχή των γονιών με χαμηλότερη οικονομική άνεση στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της απόδοσης των μαθητών και τον περιορισμό του αριθμού μαθητών που διακόπτουν τη φοίτησή τους. Το πρόγραμμα έρχεται να συμπληρώσει τη διδακτική ύλη του σχολείου, προσφέροντας μαθήματα πληροφορικής, ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παιχνίδια στρατηγικής και θεματικά σεμινάρια για την υποστήριξη και καθοδήγηση των γονέων.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική ΔΩΡΕΑ του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά του Δ.Δ. Χωριστής και ευρύτερα του Ν. Δράμας και περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως:
Μαθήματα Η/Y (γονείς και παιδιά), Εκπαιδευτική Ρομποτική (παιδιά από 6 ετών), Εικαστικά /Καλλιτεχνικά (γονείς και παιδιά από 4 ετών), Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά, Σεμινάρια Στρατηγικών Παιγνίων για παιδιά, Εργαστήριο Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας για παιδιά, Σχολές Γονέων για γονείς.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος είναι για 2 έτη από 1/9/2020 έως 31/8/2022 και υλοποιείται με τη δωρεά του ΙΣΝ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Την εκδήλωση χαιρέτησε μέσω επιστολής ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Ράδος Αλέξανδρος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Δράμας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δράμας, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Χωριστής κ. Κώστας Ζαρόγλου, η κ. Κωνσταντινίδου Ιωάννα προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας Ν. Δράμας, η αντιπρόεδρος του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Χωριστής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ