Έναρξη της Α’ φάσης των αγώνων σε Γενικά, Επαγγελματικά Λύκεια και αθλοπαιδιών Γυμνασίων της Δράμας

1
6494

Την έναρξη της Α’ φάσης των Πανελληνίων Αγώνων Γενικών και Επαγγελματικών λυκείων καθώς και των Αθλοπαιδιών Γυμνασίων, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, για το σχολικό έτος 2021-2022 προκήρυξε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας.

Σχετικά με τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης των αγώνων σε κάθε άθλημα σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, ισχύουν τα εξής:

Στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ
Για την Πετοσφαίριση, τη Χειροσφαίριση, την Καλαθοσφαίριση και το Ποδόσφαιρο λυκείων η ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης θα πρέπει να γίνει έως 15 Απριλίου ενώ για τον Κλασικό Αθλητισμό η ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης θα πρέπει να γίνει έως 5 Απριλίου.
Στους αγώνες θα μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου και οι οποίοι/ες έχουν γεννηθεί τα έτη 2004, 2005 και 2006 καθώς και όσοι γεννήθηκαν το 2007 και φοιτούν στην Α΄ τάξη Λυκείου. Κάθε μαθητής/τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ομαδικό άθλημα και σε ένα αγώνισμα ατομικού αθλήματος.

Για τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων θα πρέπει οι μαθητές/τριες να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:
-Σχολική Αθλητική μαθητική Ταυτότητα. Η ταυτότητα (η οποία έχει ενσωματωθεί και έχει ενεργοποιηθεί στα ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. του myschool) υπογράφεται και σφραγίζεται από το Διευθυντή του σχολείου (σφραγίδα και στη φωτογραφία του μαθητή/τριας).
Στη μαθητική ταυτότητα επισυνάπτεται: Βεβαίωση ιατρού, ότι ο μαθητής-αθλητής δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας που να μην του επιτρέπει να λάβει μέρος στους αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από: Ιατρό Παθολόγο, Καρδιολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο μόνο για μαθητές Λυκείου που φοιτούν κανονικά (και για πρώτη φορά) στην Α΄ τάξη Λυκείου. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημέρα του αγώνα. Διευκρινίζεται, ότι μαθητές/τριες που φοιτούν στην Α΄ Λυκείου και έχουν γεννηθεί το έτος 2006 και σε κάποιες περιπτώσεις το έτος 2007, μπορούν να προσκομίσουν Ιατρική βεβαίωση και από Παιδίατρο.
-Φωτοτυπία και των δύο πλευρών της αστυνομικής ταυτότητας του μαθητή.
-Κατάσταση Συμμετοχής Σχολείου. Η κατάσταση, σε δύο αντίτυπα, υπογράφεται από τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και υπογράφεται και σφραγίζεται από τον/την Διευθυντή/ντρια του σχολείου.
-Λίστα Συμμετοχής (Πρωτότυπη-Έντυπη) της Σχολικής Ομάδας (μόνο στον 1 ο αγώνα). Καμία τροποποίηση της αρχικής λίστας δεν επιτρέπεται μέχρι και την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αγώνων Λυκείων.
-Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα ή Κηδεμόνα. H Υπ. Δήλωση Γονέα ή Κηδεμόνα παραμένει στο σχολείο καθώς ο/η Διευθυντής/ντρια θα συμπληρώνει με τη σημείωση ΝΑΙ το αντίστοιχο πεδίο στην κατάσταση συμμετοχής του σχολείου.
-Απόφαση Έγκρισης Μετακίνησης από τον/την Διευθυντή/ντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για κάθε αγώνα (εντός της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας) της σχολικής ομάδας, η οποία δεν θα προσκομίζεται στη Δ.Δ.Ε. αλλά θα παραμένει στο σχολείο. Μαθητές/τριες που δεν θα προσκομίσουν Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα /κηδεμόνα για τη συμμετοχή στους αγώνες Α΄ Φάσης δεν θα μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στα πρακτικά του συλλόγου.

Οι σχολικοί αγώνες των Λυκείων θα διεξαχθούν με τη συνδρομή και συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Π.Ε. Δράμας. Στους αγώνες ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί των πρωταθλημάτων των Ομοσπονδιών και οι ειδικές διατάξεις της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε περίπτωση αντίθεσης με τους κανονισμούς των πρωταθλημάτων, προέχουν όσα αναφέρονται στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!