Με τον δέοντα τρόπο τιμήθηκε η 25η Μαρτίου

1
2473

Μεγάλη συμμετοχή από τους Δραμινούς και τις Δραμινές που παρακολούθησαν την παρέλαση


 

Με συνθήκες σχεδόν κανονικότητας και με μεγάλη συμμετοχή θεατών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Δράμα. Τμήματα των σχολείων, των πολιτιστικών συλλόγων και του στρατού απέσπασαν θερμό χειροκρότημα, σκορπώντας ενθουσιασμό στους Δραμινούς και τις Δραμινές.
Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μετά την πρωινή Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στον Δημοτικό Κήπο, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτση, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης. Ο ίδιος σε δηλώσεις του μετά το τέλος των προγραμματισμένων εκδηλώσεων υπογράμμισε: «Τιμούμε την 25η Μαρτίου, το αγέρωχο πνεύμα των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν τα υψηλά ιδανικά μας. Τιμούμε το πανανθρώπινο μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης για την Ελευθερία των Ελλήνων. Σεβόμαστε και στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι σε αυτούς τους ήρωες, οι οποίοι τήρησαν τις αξίες και τα ιδανικά. Εμείς ας εγκολπωθούμε το πνεύμα τους και ας συνεχίσουμε από το παράδειγμά τους γιατί η ιστορική μνήμη δημιουργεί ιστορική συνείδηση. Και η ιστορική συνείδηση είναι αυτή που μας κρατά δεμένους με το παρελθόν και μας καθορίζει το μέλλον. Χρόνια πολλά».

Ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Μπλούχος ανέφερε: «Οι ηρωίδες και οι ήρωες του ’21 ξεσηκώθηκαν με έναν στόχο. Ο στόχος ήταν να έχουμε πατρίδα. Χρέος όλων ημών είναι να υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πατρίδα. Στη δύσκολη συγκυρία, τη σύγχρονη, αναδεικνύεται η Ελλάδα, η Ελληνική Πολιτεία και η Κυβέρνηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, εξυπηρετεί και αποτελεί παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Χρόνια πολλά πατρίδα».

Η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κα Κεφαλίδου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χρόνια πολλά σε όλους. Η φετινή 25η Μαρτίου έρχεται να επισκιαστεί από τη μεγάλη καταχνιά που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιβάλλει σε όλο τον κόσμο. Μια Ευρώπη που είχε συνηθίσει σε 70-80 χρόνια ειρήνης κατακλύζεται από σκηνές φρίκης. Μια Μαριούπολη, που είναι η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας, βλέπουμε τον ζόφο, την εγκατάλειψη, τη μετανάστευση, γυναίκες με παιδιά να εγκαταλείπουν άρον άρον. Όλα αυτά σε μια Ευρώπη που δεν είχε συνηθίσει ήταν ετοιμασμένη για κάτι τέτοιο και κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη. Παρόλα αυτά, μια Ευρώπη που ενωμένη δίνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Είναι αδήριτη ανάγκη να συνεχίσουμε έτσι. Σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτόν τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και από τη άλλη της Εθνικής Παλιγγενεσίας που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Μήνυμα ομοψυχίας, ενότητας, αλληλεγγύης, συναδέλφωσης…».

Στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ ανέφερε: «…Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και δόξας για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Είναι όμως ταυτόχρονα και ημέρα εθνικής μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Εθνικής μνήμης γιατί θυμόμαστε όλα εκείνα τα ιστορικά ένδοξα γεγονότα που μας κάνουν να νιώθουμε σήμερα υπερήφανους. Έχουμε όμως στραμμένο το βλέμμα μας και στον Ουκρανικό λαό που δέχτηκε μια βάρβαρη απειλή. Κι εμείς ως Έλληνες, επειδή έχουμε πάρα πολλά γεγονότα στην ιστορία μας από τέτοιες κατοχές και έχουμε στείλει μηνύματα αγωνιστικότητας, μηνύματα ειρήνης, μηνύματα συναδέλφωσης των λαών, το ίδιο μήνυμα, το διαχρονικό του ’21, το πάντα επίκαιρο, στέλνουμε και σήμερα…».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Παπαθεοδώρου τόνισε μεταξύ άλλων: «…Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης είχε πει ότι ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδας και την υπογραφή αυτή δεν την έχει πάρει πίσω. Και παρά τις αντιξοότητες, παρά τα όσα προβλήματα συνάντησε ο λαός μας, κατά την πάροδο των ετών που μεσολάβησαν από το 1821 μέχρι σήμερα, στέκεται όρθιος και δυνατός. Όπως και η πατρίδα μας στέκεται όρθια αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του σήμερα και επικαιροποιώντας τα μηνύματα των αγωνιστών του 1821, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα όλοι ελεύθεροι. Ρίγη συγκίνησης, λοιπόν, μας διαπερνούν και στη σημερινή ημέρα όπου οι συνθήκες επέτρεψαν να επανέλθουμε σε μια μίνι κανονικότητα, αφού έγινε η καθιερωμένη παρέλαση και μας θύμισε κάτι από το παρελθόν. Η ημέρα γιορτάζεται υπό το βάρος της σκιάς του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου ο οποίος έρχεται να μας θυμίσει ότι η ειρήνη δεν είναι ένα αυταπόδεικτο αγαθό, ένα αυτονόητο αγαθό. Όλοι μας πρέπει να τη διαφυλάττουμε, αλλά πρέπει και να προετοιμαζόμαστε για την ειρήνη. Και για να προετοιμαζόμαστε για την ειρήνη απαιτείται ενότητα και εθνική ομοψυχία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η 25η Μαρτίου, η πιο μεγάλη ημέρα της Πατρίδας. Μια διπλή γιορτή, με διπλό περιεχόμενο και αξία. Θρησκευτική και εθνική ημέρα σήμερα. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που στέλνει ένα μήνυμα με τη γέννηση του Κυρίου μας, για τη σωτηρία της ψυχής μας. Αλλά και Εθνική, ημέρα ανεξαρτησίας και ελευθερίας ύστερα από πολλούς αγώνες και θυσίες που διαχρονικά αυτός ο τόπος έχει προσφέρει…».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!