Ένας Δραμινός ανάμεσα στους 6 Έλληνες για τη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα

0
4395

Καλή επιτυχία στον Πρόδρομο Φωτιάδη


Στην εξάδα των μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία θα γίνει στην Κύπρο από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2022, συμμετέχει ο Δραμινός μαθητής της Β’ Λυκείου, των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου, Πρόδρομος Φωτιάδης.

Οι έξι μαθητές από την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στη Βαλκανική Ολυμπιάδα, σύμφωνα με την τελική κατάταξη είναι οι:
-Ορέστης Λιγνός, μαθητής της Α’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια “Η Ελληνική Παιδεία”,
-Γεώργιος Τζαχρήστας, μαθητής της Β’ Λυκείου από τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια,
-Πρόδρομος Φωτιάδης, μαθητής της Β’ Λυκείου από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου,
-Παναγιώτης Λιάμπας, μαθητής της Β’ Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη,
-Γεώργιος Γεωργελές, μαθητής της Γ’ Λυκείου από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης και
-Εμμανουήλ Πετράκης, μαθητής της Β’ Λυκείου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν τρίτος στην τελική κατάταξη για την συμμετοχή στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα με βαθμολογία 34,50.
Ο ίδιος μαθητής μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει και τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ανάμεσα στους μαθητές και των τριών τάξεων Λυκείου, που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό στις εγκαταστάσεις του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας, στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 31 μαθητές της Α’ Λυκείου, 18 μαθητές της Β’ Λυκείου και 21 μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Σε ότι αφορά τη συνέχεια των μαθηματικών διαγωνισμών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την άθροιση των βαθμών του «Αρχιμήδη», του Προκριματικού και της 39ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας (που επίκειται) οι 6 πρώτοι μαθητές θα λάβουν μέρος στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα γίνει στο Όσλο της Νορβηγίας τον Ιούλιο του 2022.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης είναι μέρος της δραστηριότητας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα προωθεί την εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης. Από την άλλη πλευρά οι εν λόγω διαγωνισμοί αποτελούν πρόκληση και για τους ίδιους τους μαθητές. Μέσα από τους διαγωνισμούς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να συμμετέχουν με την εθνική ομάδα της χώρας μας ίσως και στην διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης, η διαδικασία δυνητικά είναι και ένα εφαλτήριο που μπορεί να τους οδηγήσει σε συγκεκριμένα κανάλια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη συνέχεια της πορείας τους.
Κάτι ανάλογο γίνεται και στον διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο, από το 1992, στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου στις εγκαταστάσεις του 1ου ΓΕΛ Δράμας, στο αμφιθέατρο που τιμητικά πήρε και το όνομά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ