Ένας Δραμινός μαθητής μας κάνει περήφανους

1
7051
Ο μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Πρόδρομος Φωτιάδης

Ο Δραμινός Πρόδρομος Φωτιάδης, μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου Δράμας, προκρίθηκε στους έξι της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων.

Ο Πρόδρομος Φωτιάδης από το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας διακρίθηκε στον Προκριματικό Διαγωνισμό που έγινε πριν λίγες μέρες, για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.
Ο Πρόδρομος είχε αποσπάσει και το Α’ Βραβείο μεταξύ των μαθητών Γ’ Γυμνασίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που έγινε τον Φεβρουάριο, ενώ είχε διακριθεί και πέρσι στην αντίστοιχη διοργάνωση ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου. Στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 540 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ’ όλη την Ελλάδα και από σχολεία της διασποράς.
«Αναμενόμενη εξέλιξη» χαρακτήρισε τη διάκριση του Δραμινού μαθητή ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας κ. Μίλτος Βαβουλίδης, που υπήρξε κάποια στιγμή και καθηγητής του μαθητή, μιλώντας στα “Χ”. «Ο Πρόδρομος Φωτιάδης έχει πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και μελετά συστηματικά» εξήγησε ο κ. Βουβαλίδης και πρόσθεσε ότι και πέρυσι ο μαθητής είχε πολύ καλές επιδόσεις παρότι έμεινε εκτός της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων, μόνο για μια θέση.
«Γνωρίζαμε ότι θα το πετύχει τον στόχο του για την Ολυμπιάδα. Τα επόμενα χρόνια περιμένουμε κι άλλες διακρίσεις. Νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν τα παιδιά διακρίνονται σε μαθηματικούς διαγωνισμούς ή στις πανελλήνιες. Τα βοηθούμε όσο μπορούμε ακόμη και εκτός των ωρών διδασκαλίας, με ασκήσεις, συγγράμματα κλπ. Χαιρόμαστε όταν οι μαθητές σημειώνουν επιτυχίες, γιατί αυτό είναι και μια ανταπόδοση για τις προσπάθειές τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μαθητές που διακρίνονται, πέρα από τα μαθήματα του σχολικού ωραρίου, διαβάζουν περισσότερο για τους διαγωνισμούς που συμμετέχουν. Περιπτώσεις όπως ο Πρόδρομος Φωτιάδης, ο Δημήτρης Τσιντσιλίδας, ο Γεώργιος Καμπάνης και άλλοι που διακρίθηκαν στο παρελθόν δίνουν και σε εμάς τους καθηγητές ιδιαίτερη ικανοποίηση» σημείωσε στα “Χ” ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας.
Οι έξι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 37 Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων είναι οι: Γεώργιος Τζαχρήστας – 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, Θέμελης Στέλιος – 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και Παναγιώτης Λιάμπας – Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Εμμανουήλ Πετράκης – 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου και Πρόδρομος Φωτιάδης – Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Η 61η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα θα γίνει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Η εξέταση της ελληνικής ομάδας (οι έξι πρώτοι μαθητές που προέκυψαν από τους προκριματικούς αγώνες) θα γίνει στην Αθήνα στην αίθουσα της Ε.Μ.Ε. Την ίδια μέρα θα διαγωνιστούν και οι επόμενοι 8 μαθητές της λίστας. Μετά την άθροιση των βαθμών του «Αρχιμήδη», του Προκριματικού και της ΔΜΟ οι έξι πρώτοι μαθητές θα λάβουν μέρος στη 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.
Η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Ανάμεσα σε αυτούς που θα συμμετάσχουν είναι και ο Δραμινός μαθητής της Γ’ τάξης του Μουσικού Σχολείου, Πρόδρομος Φωτιάδης. Η ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια για την Επιτυχία του Μαθητή και για Σας που το θέμα το προβάλλετε για την Αριστεία των Ελλήνων Μαθητών Απανταχού στο κόσμο ! Είναι Ωραίο και Ενδιαφέρον για όλους Μας με Αγάπη για τα Μαθηματικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!