Ενημέρωση του Δήμου Δοξάτου σχετικά με τις ζημιές από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών

0
1107

Ο Δήμος Δοξάτου ενημερώνει τους πολίτες των οποίων η οικία υπέστη ζημιές από την έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και τους σφοδρούς ανέμους, να καταθέσουν αίτηση στην οποία θα περιγράφουν την έκταση των ζημιών, συνοδευόμενη απαραιτήτως από φωτογραφίες και να την καταθέσουν στον πρόεδρο της κοινότητάς τους ή στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (κ. Ευανθία Γιαννάκη). Μετά την κατάθεση των στοιχείων (αίτηση και φωτογραφίες) μπορούν να προβούν οι ίδιοι σε επισκευή της οικίας τους. Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ότι για τα οικήματα που θα υποβληθούν οι αιτήσεις, θα πρέπει να υπάρχει άδεια οικοδομής.
Ο Δήμος Δοξάτου υποβάλλει αίτημα οριοθέτησης στην Περιφέρεια, ανά κοινότητα του Δήμου, στην επικράτεια της οποίας οικήματα υπέστησαν ζημιές. Η Περιφέρεια προωθεί το αίτημα στην Υπηρεσία ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών από όπου και θα δοθούν τυχόν αποζημιώσεις. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή η ΔΑΕΦΚ δίνει εντολή, ώστε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Δοξάτου να προβεί σε αυτοψία.
Επίσης, ο Δήμος Δοξάτου ενημερώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που έπαθαν ζημιές από την έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και τους σφοδρούς ανέμους, στις καλλιέργειές και στις εγκαταστάσεις τους να απευθυνθούν στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ, κ. Αντωνιάδου Βασιλική, στο υπηρεσιακό τηλέφωνο 25213 52405 για σχετική συνεννόηση, ώστε να υποβάλλουν την αίτηση τους, εντός 15 ημερών. Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων είναι η Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ