Ενισχύεται σημαντικά σε δυναμικό ο Δήμος Προσοτσάνης

0
1468
Ο κ. Άγγελος Κότιος, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναλαμβάνει άμισθος Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Προσοτσάνης

Αναλαμβάνει ως άμισθος Ειδικός Σύμβουλος ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κότιος

Στην πρόσληψη του κ. Άγγελου Κότιου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διδάκτορα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων, ως άμισθου Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου σε θέματα Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Ο κ. Κότιος θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις, γραπτά ή προφορικά σχετικά με πάσης φύσεως θέματα Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που απασχολούν τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου, τόσο προς τον Δήμαρχο όσο και προς τα συλλογικά όργανα του Δήμου Προσοτσάνης. Η διάρκεια της συμβουλευτικής εθελοντικής θητείας του θα είναι διάρκειας δύο ετών.
Ο κ. Κότιος αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επικουρία του Δημάρχου Προσοτσάνης, κ. Αθανασιάδη στα θέματα για τα οποία προσλαμβάνεται ως άμισθος Ειδικός Σύμβουλος. Ο κ. Κότιος κατάγεται από την περιοχή του Δήμου Προσοτσάνης και το 1975 και εισήχθη στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής ΝΟΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 1979 και έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν (Tübingen, Γερμανία). Στη συνέχεια έκανε διδακτορικές σπουδές και συγγραφή διδακτορικής διατριβής στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν. Ήταν έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης για θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην έδρα Πολιτικής Επιστήμης του Ινστιτούτου Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν και μεταπτυχιακός υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Konrad Adenauer.
Διετέλεσε έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής και διδάσκων στην Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν (έδρα Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων). Μέλος της Διεπιστημονικής Ερευνητικής Ομάδας του Πανεπιστημίου του Τύμπινγκεν «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική Τάξη» («Internationale und Europäische Wirtschaftsordnung»), χρηματοδοτούμενη από την «Deutsche Forschungsgemeinschaft» («Γερμανική Εταιρεία Ερευνών»). Επιστημονικός υπεύθυνος των Προγραμμάτων «Η επίδραση της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα» και «Η σχέση μεταξύ εσωτερικής αγοράς και της εξωτερικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας».
Υπηρέτησε στο Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών και Ευρωπαϊκών Πολιτικών. Επίσης υπηρέτησε στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μάαστριχτ), το Β’ Πακέτο Ντελόρ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο με τις χώρες της ΕΖΕΣ, τις Συμφωνίες Σύνδεσης με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κλπ. Είχε συμμετοχή ως μέλος ελληνικών αντιπροσωπειών σε Κοινοτικά Συμβούλια (π.χ. Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, Συμβούλιο Ανάπτυξης, Συμβούλια Σύνδεσης με διάφορες συνδεδεμένες χώρες κλπ.), σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς διασκέψεις.
Διετέλεσε Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Κοινοτικών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Ερευνών Αγοράς, Μάρκετινγκ, Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων και Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών, Χρηματοδοτήσεων και Κατάρτισης Προσωπικού. Εκπόνηση πολυάριθμων μελετών σκοπιμότητας-βιωσιμότητας, επιχειρηματικού σχεδιασμού κλπ
Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα, στο διάστημα 2005 -2008 διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με γνωστικό αντικείμενο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Αναπτυξιακές Σχέσεις» και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2017 είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Η συνδρομή του στην επικουρία του Δημάρχου Προσοτσάνης αναμένεται να είναι σημαντική για τους σχεδιασμούς του τοπικού δήμου σε θέματα Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ