Ενισχύεται στα σχολεία η πυροπροστασία

0
2222

Σχεδιάζονται παρεμβάσεις αναβάθμισης των μέσων που υπάρχουν σε 77 σχολικές μονάδες της Δράμας.

Σε υλοποίηση δράσεων που αφορούν τα μέτρα πυροπροστασίας σε 77 σχολεία της Δράμας εξετάζει να προχωρήσει ο Δήμος Δράμας υποβάλλοντας πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα στον άξονα προτεραιότητας “Κοινωνικές και Πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων” με τίτλο “Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Δράμας 362.700 ευρώ.
Μάλιστα προτείνεται για την οικονομική διαφορά που θα προκύψει εφόσον το ποσό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών να εξασφαλιστούν επιπλέον χρήματα από ίδιους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Το έργο αφορά την εκπόνηση νέων μελετών ή την επικαιροποίηση των παλαιών στις οποίες περιλαμβάνονται τα αναγκαία σχέδια και οι τεχνικές προδιαγραφές μόνιμων συστημάτων πυροπροστασίας. Επίσης αφορά την υλοποίηση μελετών μέτρων και μέσω πυροπροστασίας που σχετίζονται με την εγκατάσταση, συμπλήρωση ή αντικατάσταση και τον έλεγχο καλής λειτουργίας των μόνιμων και φορητών μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία.

Ο σχεδιασμός για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ στις σχολικές μονάδες της Δράμας
Παράλληλα ο Δήμος Δράμας εξετάζει να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής στα σχολεία της Δράμας για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ΑΜΕΑ. Η πρόταση για τις παρεμβάσεις που προαναφέρθηκαν αφορά κατασκευή ραμπών σε 24 σχολεία του Δήμου Δράμας και κατασκευή χώρων υγιεινής για ΑΜΕΑ σε 55 σχολεία του Δήμου Δράμας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 185.380 ευρώ. Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων της χώρας για την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες τους και αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. Όπως γίνεται γνωστό επίσης στην σχετική πρόσκληση, 7.361 σχολικές μονάδες της χώρας δεν διαθέτουν ράμπα για να εισέλθει αναπηρικό αμαξίδιο και 9.917 σχολικές μονάδες δεν διαθέτουν χώρους υγιεινής για ΑΜΕΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης πανελλαδικά ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ συνολικά και το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης για κάθε σχολική μονάδα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) καθορίζεται σε 500 ευρώ για την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών και 2.500 ευρώ για την κατασκευή χώρων υγιεινής. Το θέμα που είχε εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννη Καψημάλη επρόκειτο να συζητηθεί και να ψηφιστεί χθες το βράδυ στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ