Ενισχύστε άμεσα το νοσοκομείο

-Όλγα Βασιλείου στα “Χ”: “Πρέπει όλες οι θετικές αλλαγές που γίνονται σ’ ένα περιφερειακό νοσοκομείο να φτάνουν και στον ασθενή -Κοινή Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Δράμας και Συλλόγου Καρκινοπαθών

0
275

Κοινή επιστολή με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας, την οποία κοινοποίησαν και σε συναρμόδιους φορείς και τους βουλευτές, έστειλαν ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δράμας, ζητώντας την ενίσχυση του νοσοκομείου, τον χαρακτηρισμό του ως άγονο, την κάλυψη των κενών σε προσωπικό και την προσθήκη Ημερήσιας Μονάδας Ημερήσιας Θεραπείας Καρκινοπαθών. Η υποστελέχωση της υγειονομικής μονάδας και τα διαρκή προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν ξεχειλίσει πλέον το ποτήρι της κοινωνικής ανοχής και δημιουργούν οφθαλμοφανείς κινδύνους που πρέπει να αντιμετωπιστούν οπωσδήποτε.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, είπε ότι η επιστολή στάλθηκε με αφορμή τα δυο ογκολογικά συνέδρια που γίνονται στην Δράμα κάθε χρόνο. «Στο συνέδριο που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε τους σύγχρονους θεραπευτικούς χειρισμούς για τον ογκολογικό ασθενή, με τον κ. Κασαράκη, έγινε ένας απολογισμός για τη λειτουργία του ογκολογικού ιατρείου που λειτουργεί στο νοσοκομείο, από το 2019 και μετά. Με αφορμή και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε ο Ιατρικός Σύλλογος με το Σύλλογο Καρκινοπαθών, σκεφτήκαμε να στείλουμε επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, με την οποία θα αναδείξουμε την αναγκαιότητα να υπάρχει στο νοσοκομείο Μονάδα Ημερήσιας Θεραπείας (ΜΗΘ) για τους καρκινοπαθείς και όχι χημειοθεραπευτική μονάδα γιατί τώρα είναι δύσκολο να αλλάξει το οργανόγραμμα.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!