Ενισχύθηκε το Κέντρο Yγείας Δράμας με χορηγία της Raycap

0
4566

– Η εταιρεία προχώρησε σε χορηγία ενός υπερηχοτομογράφου, ενός συστήματος ασύρματης δοκιμασίας κόπωσης και μιας συσκευής μέτρηση ΑΒΙ
– Συνεχίζεται η στελέχωση με μόνιμους γιατρούς

Σε χορηγία ενός υπερηχοτομογράφου, ενός συστήματος ασύρματης δοκιμασίας κόπωσης και μιας συσκευής μέτρηση ΑΒΙ στο Κέντρο Υγείας Δράμας προχώρησε η Raycap, ενισχύοντας τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των καρδιολογικών περιστατικών και όχι μόνο. Η κίνηση της εταιρείας θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και δείχνει την κοινωνική ευαισθησία της για ακόμα μία φορά, αφού έχει συνδράμει ουκ ολίγες φορές στην κάλυψη των ελλείψεων που παρουσιάζονται στις δομές υγείας του Νομού Δράμας και όχι μόνο.
Μιλώντας στα «Χρονικά της Δράμας» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δράμας κ. Κωνσταντίνος Λεμπιδάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας για τη χορηγία και τόνισε την ανθρωπιστική διάσταση των δράσεων της Raycap και τη στήριξή της στον Νομό Δράμας.
«Και τα τρία μηχανήματα βοηθούν πάρα πολύ σε διαγνώσεις καρδιολογικών προβλημάτων και στην παρακολούθηση της πορείας των ασθενών. Ανάλογα μηχανήματα δεν είχε στην κατοχή του το Κέντρο Υγείας της Δράμας μέχρι τώρα. Ο καρδιολόγος του Κέντρου Υγείας κ. Μπουγάς, κατά την περίοδο που εργαζόταν ως επικουρικός, σε συνεννόηση με την 4η ΥΠΕ είχε διαθέσει στο Κέντρο Υγείας τα δικά του μηχανήματα, δηλαδή ένα τεστ κοπώσεως και έναν υπερηχοτομογράφο από το ιδιωτικό του ιατρείο. Ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας που χορήγησε τώρα η Raycap είναι πλέον μόνιμος στο Κέντρο Υγείας της Δράμας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση των ασφαλισμένων στο Κέντρο Υγείας Δράμας, μετά την πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή μας, έχει αρχίσει σταδιακά να αυξάνεται και πάλι καθώς η κίνηση των ασθενών στο Κέντρο Υγείας της Δράμας είχε μειωθεί κάθετα κατά την περίοδο της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων τον Δεκέμβριο.

Αναπληρώνονται οι κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας
Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων, αυτές φαίνεται ότι αναπληρώνονται σταδιακά μέσω της προκήρυξης που είχε αρχίσει να «τρέχει» στις αρχές του 2018. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Υγείας έχει ενισχυθεί με μόνιμο ιατρό καρδιολόγο, γυναικολόγο και ακτινολόγο ενώ επίκειται και η έλευση μικροβιολόγου. Για τη θέση του δερματολόγου που είχε προκηρυχθεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την ιατρική κοινότητα και σε ό,τι αφορά την ειδικότητα του ορθοπεδικού, ο μόνιμος γιατρός που υπηρετούσε αυτή μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας και αναμένεται η κάλυψη της θέσης του με νέο ορθοπεδικό που ήταν επόμενος επιτυχών στη λίστα.
Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη των ιατρικών ειδικοτήτων είχε γίνει γνωστή μέσα από το ρεπορτάζ των «Χ» τον Δεκέμβριο του 2018, με σκοπό την κάλυψη των 6 θέσεων στο Κέντρο Υγείας Δράμας και συγκεκριμένα στις ειδικότητες Καρδιολογίας Επιμελητή Β’, Μαιευτικής Γυναικολογίας Επιμελητή Β’, Δερματολογίας Επιμελητή Β’, Ορθοπεδικής Επιμελητή Β’, Ιατρικής Βιοπαθολογίας Επιμελητή Β’ και Ακτινοδιαγνωστικής Επιμελητή Β’.
Από τις θέσεις αυτές, όπως όλα δείχνουν, κενή θα παραμείνει η θέση της ειδικότητας του δερματολόγου, μέχρι τουλάχιστον να επαναπροκηρυχτεί σε επόμενη φάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ