Ένσταση του ΚΤΕΛ για την δωρεάν δημοτική συγκοινωνία στο Δοξάτο

Δ. Δαλακάκης: “Tο αστικό λεωφορείο του Δήμου μας δεν κάνει δρομολόγια εκτός των ορίων του Δήμου

0
2457

Μετά την αρχική επιφύλαξη ή και άγνοια πολλών δημοτών για το μέτρο, η εφαρμογή της δωρεάν αστικής συγκοινωνίας στον Δήμο Δοξάτου φαίνεται ότι σταδιακά κέρδισε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας και ήδη σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δ. Δαλακάκης, εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό πολιτών καθημερινά στις διαδρομές μεταξύ των κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου.

Ωστόσο τα εμπόδια σε αυτό το εγχείρημα του Δήμου Δοξάτου από ότι φαίνεται δεν έχουν εκλείψει καθώς τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε προσφυγή από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της Δράμας το οποίο θεωρεί ότι η απόφαση του Δήμου Δοξάτου δεν είναι νόμιμη. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας ξεκίνησε στις 13 Μαΐου στον εν λόγω Δήμο και εξυπηρετεί καθημερινά τους δημότες της περιοχής από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Η σχετική απόφαση με την οποία ο Δήμος Δοξάτου έθετε σε εφαρμογή την δημοτική συγκοινωνία ήταν η 302/2018 απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπενθυμίζεται δε ότι για την ίδια απόφαση πραγματοποιήθηκε και έλεγχος από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης η οποία μάλιστα δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα στην νομιμότητά της.
Ωστόσο ενάντια στην απόφαση αυτή, προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν 3463/2006 η εταιρεία «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (ΚΤΕΛ) ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε.» (το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Δράμας) παρότι όπως αναφέρει η πλευρά του Δήμου Δοξάτου τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας δεν εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ της Δράμας.
Ο Δήμος Δοξάτου λοιπόν αποφάσισε προκειμένου να υπερασπίσει την απόφασή του να εκπροσωπηθεί στην συνεδρίαση της επιτροπής του άρθρου 152 και να θέσει υπ όψη της με λεπτομέρειες τις παραμέτρους που τεκμηριώνουν την νομιμότητα της απόφασής του για τη λειτουργία της δωρεάν αστικής συγκοινωνίας. Η όποια απόφαση όπως όλα δείχνουν θα καθορίσει και την συνέχεια ή μη, της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Δοξάτου.
Σχετικά πάντως με το εγχείρημα της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας στον Δήμο Δοξάτου ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ “Το υπεραστικό ΚΤΕΛ θεωρεί προφανώς ότι η δωρεάν δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί ανταγωνιστικά. Όμως το αστικό λεωφορείο του Δήμου μας δεν κάνει δρομολόγια εκτός των ορίων του Δήμου. Νομίζω ότι αδίκως έχει εμπλακεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Εφόσον το ΚΤΕΛ δικαιωθεί είμαστε υποχρεωμένοι να το σταματήσουμε. Θυμίζουμε ότι σταδιακά η ανταπόκριση των κατοίκων στην δωρεάν συγκοινωνία εξελίχθηκε ικανοποιητικά διότι στην αρχή η ανταπόκριση ήταν λιγοστή. Το λεωφορείο ουσιαστικά ενώνει τις δυο δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ξεκινά κάθε πρωί από την Αγορά, συνεχίζει στα Πηγάδια, στα Κύργια, στον Άγιο Αθανάσιο, στο Κεφαλάρι, στο Δοξάτο, στην Φτελιά και στο Καλαμπάκι. Εμείς θεωρούμε ότι η δημοτική αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής μας καθώς πέραν των άλλων δίνει την ευκαιρία δωρεάν μετακίνησης στους κατοίκους του δήμου μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ