Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση του Δ. Ωδείου και του κινηματογράφου «Ολύμπια»

0
188

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στις 15 Μαρτίου, το έργο της αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών του Δήμου Δράμας, που αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού, των δαπέδων και των καθισμάτων τού Δημοτικού Ωδείου και του Κινηματογράφου Ολύμπια, καθώς και στην προμήθεια μουσικών οργάνων του Ωδείου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.461.107 ευρώ και οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους είναι 900.000 ευρώ.
Την συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νίκο Γιατρομανωλάκη και την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, αλλά και την ύπαρξη της πρώτης έγκρισης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας και του δημοτικού κινηματογράφου «ΟΛΥΜΠΙΑ», είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάρτιο του 2022 στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, εξηγώντας ότι το αρχικό αίτημα για τα δυο έργα προήλθε από την ανάγκη εξυπηρέτησης των αναγκών του φεστιβάλ, και την αναβάθμιση ειδικά του Δημοτικού Ωδείου που θα έχει θετικό αντίκτυπο όχι μόνο για το φεστιβάλ αλλά και για το σύνολο των δράσεων Πολιτισμού, που διεξάγονται σε αυτό. «Το φεστιβάλ ήταν η αφορμή, για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη αίθουσα, με τα κατάλληλα συστήματα ήχου, εικόνας, νέα καθίσματα και νέα μηχανήματα κλιματισμού, αφού τα υπάρχοντα έχουν ξεπεράσει την εικοσαετία. Ζήτησα την ίδια αναβάθμιση και στους δυο χώρους. Θέλουμε πέρα από την λειτουργική τους αναβάθμιση, να έχουμε και ενεργειακή αναβάθμιση με λιγότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου περιλαμβάνει ειδικότερα το υποέργο της προμήθειας εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας και αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων. Επίσης το υποέργο της προμήθειας μουσικών οργάνων του Δημοτικού Ωδείο Δράμαςμε φορέα υλοποίησης, τον Πολιτιστικό Οργανισμό αφορά την προμήθεια μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού. Ακόμη περιλαμβάνει το υποέργο της παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τη διοίκηση του έργου προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας, για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην προετοιμασία δημοπράτησης των προαναφερθέντων προμηθειών (δηλαδή τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας), και παρακολούθηση της υλοποίησης των σχετικών συμβάσεων που θα προκύψουν μέχρι και την ολοκλήρωση των υποέργων της προμήθειας.
Οι παρεμβάσεις στα «Ολύμπια» περιλαμβάνουν την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κινηματογράφου συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ και αφορά ειδικότερα την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ