Αισθητή η πτώση της στάθμης των νερών και στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας

0
301

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης μετά την τελευταία Ονειρούπολη


 

Αισθητά είναι εδώ και καιρό σε διάφορα σημεία της πόλης τα σημάδια της λειψυδρίας και της χαμηλής στάθμης των υπόγειων υδάτων που έχουν δημιουργήσει ανησυχητικές εικόνες. Μία τέτοια εικόνα αντικρίζουν εδώ και καιρό οι περαστικοί από το χώρο πρασίνου του Δημοτικού Κήπου και συγκεκριμένα στην μικρή λίμνη που βρίσκεται δίπλα στο θερινό «Αλέξανδρο».
Η τεχνητή λιμνούλα εδώ και μήνες παρουσιάζει εικόνα ξηρασίας, κάτι που επεσήμαναν στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα αναρωτήθηκαν και για πιθανή συγκέντρωση λυμάτων μέσα στη λιμνούλα εξαιτίας των αγωγών αποχετεύσεων που φαίνεται να καταλήγουν εκεί.
Τα «Χ» απευθύνθηκαν στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας κ. Ανέστη Δερματίδη, ρωτώντας τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο σημείο του Δημοτικού Κήπου. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου είπε ότι η συγκεκριμένη λιμνούλα γεμίζει μόνο από τα πηγαία νερά και ποτέ δεν γέμιζε από γεώτρηση. Για τον λόγο αυτό και φέτος λόγω της λειψυδρίας δεν έχει καθόλου νερό. «Η συγκεκριμένη λίμνη κάθε χρονιά που είχαμε επαρκείς βροχές και χιόνια ήταν πάντα γεμάτη με νερό, όχι γιατί δεν λειτουργούσε το φρεάτιο όπως έλεγαν ορισμένοι αλλά γιατί ήταν αυξημένη η στάθμη των πηγαίων νερών» τόνισε ο Αντιδήμαρχος.
Σχετικά με τους σωλήνες αποχέτευσης που φαίνεται να καταλήγουν μέσα στη μικρή λίμνη, τόνισε ότι πρόκειται όντως για αγωγούς αποχέτευσης από την οικοδομή που βρίσκεται παραπλεύρως, οι οποίοι όμως καταργήθηκαν το τελευταίο διάστημα και δημιουργήθηκε νέα γραμμή αποχέτευσης. Άρα μέσα στο χώρο τη λίμνης δεν συγκεντρώνονται λύματα.
Σε ό,τι αφορά την διαδικασία αποκατάστασης του Δημοτικού Κήπου μετά την διοργάνωση της τελευταίας Ονειρούπολης, ο κ. Ανέστης Δερματίδης είπε αυτή την στιγμή η διαδικασία της αποκατάστασης είναι στην φάση της επιδιόρθωσης των αρδευτικών και άλλων υποδομών που υπέστησαν ζημιές (ποτιστικά μπεκ, σπασμένα φρεάτια κλπ). Ακολούθως θα γίνει η επανασπορά με γκαζόν στο χώρο πρασίνου και σε κάποια σημεία θα τοποθετηθεί έτοιμο γκαζόν. Τα έργα αυτά θα γίνουν με ανάθεση εργασιών σε τρίτο η οποία έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Δημοτικού Κήπου αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου εάν δεν προκύψουν προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ