Ολοκληρώθηκε για φέτος η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

0
245
Ο κ. Γρ. Παπαεμμανουήλ και οι εκπρόσωποι της εκμισθώτριας εταιρείας κ.κ. . Σ. Πεταλούδης, Σ. Θεοδωρίδης, Κλ. Σουλικίδης και Ν. Αυγητίδης

– Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων
– Γρ. Παπαεμμανουήλ: Δεν πανηγυρίζουμε, απλώς ξέρουμε ότι δώσαμε το «φιλί της ζωής» στο χιονοδρομικό και το κρατήσαμε ζωντανό


 

Τη διακοπή λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού της τρέχουσας περιόδου, ανακοίνωσε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, λόγω της περιορισμένης πλέον χιονόπτωσης.
Από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου, που ήταν η τελευταία ημέρα της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για την περίοδο 2022-2023, έγινε μία προσπάθεια από την Αντιπεριφέρεια Δράμας και από τη νόμιμη εκμισθώτρια του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, την εταιρεία «Ναυαρίνο Ο.Ε.», να εξασφαλιστούν για τους επισκέπτες του κέντρου όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
«Είχαμε πει και πέρσι τέτοιες ημέρες ότι στόχος μας ήταν η επαναλειτουργία του κέντρου. Νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πανηγυρίζουμε για αυτό, γιατί πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμα πράγματα. Ήταν, όπως είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι του χώρου, ένα ανδραγάθημα και άθλος η επαναλειτουργία του, γιατί υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα νομιμότητας. Πάρα πολλά θέματα έπρεπε να λυθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των επισκεπτών έπρεπε να γίνουν προσεκτικά βήματα. Θυμίζω εδώ ότι η Κ.Υ.Α. για την παραχώρηση του Χ.Κ.Φ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην Αντιπεριφέρεια Δράμας, βγήκε τον Μάιο του 2022 και από εκεί ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να γίνουν κάποια πράγματα για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που υπήρχαν σε αυτό το καθεστώς 40 χρόνια. Φτάσαμε στον Νοέμβριο και στον Δεκέμβριο του 2022, που έγιναν οι οικονομικές επιτροπές και λήφθηκαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία του Χ.Κ.Φ. και τη νόμιμη εκμίσθωσή του. Στη δημοπρασία που έγινε στην Κομοτηνή την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ευτυχώς παρουσιάστηκε η εταιρεία «Ναυαρίνο Ο.Ε.» και έτσι δόθηκε η δυνατότητα για την επαναλειτουργία του κέντρου. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς την εταιρεία, η οποία απέδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις καλύτερες στην περιοχή μας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας, εστίασης κλπ. Ευελπιστούμε, βέβαια, και σε μελλοντικές μας συνεργασίες, μέσα πάντα από νόμιμες διαδικασίες».
Η επαναλειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου δεν ήταν ένα εύκολο εγχείρημα, γιατί και οι άνθρωποι της εταιρείας δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία και, εκτός από την αγάπη τους για το βουνό που είναι δεδομένη και την ενασχόληση κάποιων εξ αυτών με τη χιονοδρομία, αυτή η προσπάθεια ήταν κάτι καινούργιο, όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ. «Ο συνδυασμός της δικής μας επιμονής και οργάνωσης ώστε να πάνε όλα καλά, συμβάδισαν με το όραμα και το μεράκι των ανθρώπων της εταιρείας, με θετικά αποτελέσματα. Χιλιάδες επισκεπτών όλο αυτό το διάστημα της λειτουργίας του χιονοδρομικού εισέπραξαν αυτά τα αποτελέσματα της συνεργασίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά γενικότερα τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων. Έχουν ξεκινήσει επίσης οι διαδικασίες για το υπόλοιπο μέρος του χιονοδρομικού κέντρου, που φέτος δεν δόθηκε σε χρήση και αφορά την τετραθέσια καρέκλα που οδηγεί στη Χιονότρυπα και τη διθέσια καρέκλα. Για όλα αυτά έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι έλεγχοι της πενταετίας, για να υπάρχει ετοιμότητα για τη χιονοδρομική περίοδο 2023-2024, προκειμένου να δοθούν όλα σε χρήση.
«Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 19 πίστες, οπότε σίγουρα οι μόνο 4 πίστες που λειτούργησαν φέτος ήταν για εμάς κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε. Δεν πανηγυρίζουμε, απλά ξέρουμε ότι δώσαμε το “φιλί της ζωής” και το κρατήσαμε ζωντανό. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το βουνό, είμαστε σε συνεννόηση με κάποιους συλλόγους και φορείς που ενδιαφέρονται να συνδιοργανώσουμε κάποιους αγώνες πεζοπορίας, αναρρίχησης αλλά και κάποιες επισκέψεις για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το βουνό και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Μπορεί σε κάποιους αυτό να φαντάζει δύσκολο και ακατόρθωτο, αλλά για εμάς είναι ένας στόχος, για τον οποίο ήδη εργαζόμαστε και έχουμε έρθει σε επαφή με κάποιους ανθρώπους. Θα κάνουμε ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα για αυτά τα σχέδιά μας» είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Από τη πλευρά της εκμισθώτριας εταιρείας ο κ. Στέφανος Πεταλούδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε κατά τη διάρκεια της φετινής λειτουργίας του κέντρου. Σημείωσε επίσης ότι το ήταν «ανδραγάθημα» ότι φέτος λειτούργησε το χιονοδρομικό κέντρο και πρόσθεσε: «Δώσαμε πραγματικά το είναι μας, γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, Θεωρώ ότι μαζί καταφέραμε έναν πάρα πολύ μεγάλο άθλο. Ευχαριστούμε όσους επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο φέτος και ελπίζουμε στα καλύτερα» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ