Εντατικότερη αστυνόμευση για τα διπλοπαρκαρίσματα στη Μ. Αλεξάνδρου

0
1237

Δεν μπορούν να τοποθετηθούν κώνοι που θα εμποδίσουν τη διπλή στάθμευση, λέει ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Αν. Χαραλαμπίδης


 

Το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την πλατεία δικαστηρίων μέχρι και την διασταύρωση τής οδού Αντιγόνου, έθεσε για ακόμη μια φορά στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέλιος Μελισσινός, με την ευκαιρία και τής ανάληψης των καθηκόντων του νέου Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών και πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη.
Στο εν λόγω σημείο της πόλης, πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκειμένου να αποφύγουν τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, κάτι που ενέχει συχνούς κινδύνους για ατυχήματα. Η παρεμπόδιση της κίνησης από τα διπλά παρκαρίσματα δεν αφήνει περιθώρια ανεμπόδιστης μετακίνησης προς το Νοσοκομείο της Δράμας στα οχήματα που μεταφέρουν ασθενείς και πολύ περισσότερο στα ασθενοφόρα.

Όπως έχει εξηγήσει πολλές φορές ο κ. Στέλιος Μελισσινός: «Η οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ο δρόμος που εξυπηρετεί την κίνηση από και προς το Νοσοκομείο Δράμας. Εμποδίζεται η μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από τα διπλοπαρκαρίσματα των οδηγών που σταθμεύουν εκεί, για περισσότερη ή λιγότερη ώρα, για να πάρουν χρήματα από το ΑΤΜ ή να επισκεφθούν το Υποθηκοφυλακείο ή ακόμα και να ξεφορτώσουν εμπορεύματα. Δημιουργούνται λοιπόν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία που μπορούν να είναι κρίσιμες ακόμη και για τη ζωή των ασθενών που μεταφέρει το ΕΚΑΒ». Ο ίδιος έχει προτείνει να τοποθετηθούν στο σημείο κώνοι που θα εμποδίσουν τη διπλή στάθμευση, όπως έχει γίνει και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Απαντώντας στο θέμα αυτό ο νέος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, είπε πως, σε ό,τι αφορά το θέμα της τοποθέτησης κώνων για την αποφυγή της διπλής στάθμευσης των αυτοκινήτων από την πλατεία δικαστηρίων μέχρι και τη διασταύρωση της οδού Αντιγόνου έχει πραγματοποιηθεί ήδη συνάντηση του Δήμου της Δράμας με επαγγελματίες της περιοχής, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση και με την Εισαγγελία της Δράμας. Ο κ. Χαραλαμπίδης απαντώντας στον κ. Μελισσινό υπογράμμισε ότι ο νόμος δεν προβλέπει την τοποθέτηση κώνων και κατά συνέπεια υπάρχει νομικό θέμα για την τοποθέτησή τους.
«Ως εκ τούτου και ενώ υπήρχε η σκέψη να τοποθετηθούν άμεσα οι κώνοι, τελικώς αυτό δεν θα γίνει. Άλλωστε δεν θα δώσουν λύση γιατί στον ίδιο δρόμο υπάρχει σειρά επιχειρήσεων με διάφορες δραστηριότητες και στην περίπτωση που θα τοποθετούνταν οι κώνοι θα δημιουργούνταν πρόσθετα προβλήματα. Αυτό που θα γίνει από την πλευρά του Δήμου της Δράμας είναι ότι θα προχωρήσουμε σε πιο επισταμένη αστυνόμευση μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας προκειμένου να αποφεύγονται οι παράνομες στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο» συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!